MALİYE Bakanı Kemal Unakıtan vergi kanunlarının değiştirilmesi için çalışmalar yaptıklarını belirterek, “Vergi Kanunu'nu daha çağdaş, daha basit ve daha anlaşılır hale getiriyoruz. Bazı rant gelirlerini de vergilendireceğiz” dedi.

Eşi Asen Unakıtan ile birlikte Eskişehir"in Alpu ve Beylikova ilçelerindeki AKP ilçe kongrelerine katılan Maliye Bakanı Kemal Unakıtan bir gazetecinin "Vergiler düşecek mi?" sorusunu yanıtladı. Birçok vergi kanunu değiştirdiklerini belirten Unakıtan bu konuda çalışmaların sürdüğünü kaydederek şunları söyledi:
“Vergi kanunu daha çağdaş, daha basit, daha anlaşılır hale getiriyoruz. Geçmiş yıllarda kurumlar vergisini sıfırdan değiştirmiştik. Şimdi gelir vergisi kanunu üzerindeki çalışmalarımız sona erdi. Gelir vergisi kanununu da tamamen değiştireceğiz. Daha basit, daha anlaşılabilir, vergiyi tabana yayan bir mahiyette vergi kanunu getiriyoruz. Onu getirirken de esnafın vergi oranını düşüreceğiz. Daha ödenebilir, daha iyi bir hale getiriyoruz. Hem onları kayıt altına alacağız, hem de onları biraz daha rahat ettireceğiz diye düşünüyoruz.”

Vergi kanunu ile ilgili çalışmayı TBMM"ne getireceklerini söyleyen Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, bazı rant gelirlerinin de vergilendirileceğini açıkladı. Unakıtan, “Meclis açıldıktan sonra yaptığımız çalışmayı meclise getireceğiz. Bazı rant gelirlerini de vergilendireceğiz. Şimdiye kadar vergilendirilmemiş olan rant gelirlerini vergilendireceğiz. Ziraatle uğraşan kesime de daha uygun, daha iyi bir vergi sistemi getireceğiz ki orada birçok kimseden de vergi almayacağız. Yani tarımla uğraşan kesimlere çok daha büyük kolaylıklar gelecek. Yeni bir anlayış getireceğiz. Türkiye"nin tarımal üretimini teşvik edecek yeni bir vergi sistemi getireceğiz” dedi.

TÜRKİYE"DEN BAŞKA TÜRKİYE YOK

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan eşi Ahsen Unakıtan ile birlikte katıldığı Alpu AKP ilçe kongresindre partililere hitaben konuşma yaptı. Hedeflerinin millete hizmet olduğunu ve hizmette iddialı olduklarını ifade eden Unakıtan şöyle konuştu:
“Her platformda bizim dediğimiz şu, birşeye hedeflenmiş durumdayız, o da millete hizmet etmek. Bu hizmetlerle iddialıyız. Bu memleketin taşına toprağına, kervan geçmez yerlerine hizmet götüreceğiz. Bu vatan hepimizin. Türkiye"den başka Türkiye yok. Türkiye"nin kıymetini en iyi şekilde bileceğiz. Ben Eskişehir"e geldiğim zaman "Eskişehirlilin yürüyüşü değişecek dedim, değişti mi değişmedi mi? Köylerde cumhuriyet tarihinin en büyük projesi olan Kösdes"i uyguladık. Yolu olmayan köy kalmadı. Eğitime önem verdik, bizim dönemizde 120 binin üzerinde derslik yapıldı. Ben geldim Eskişehir herşeyden nasibini almaya başladı. Sizden neyi istediğimi biliyorsunuz. Sizden belediyeyi istiyorum. Laf olsun diye değil daha iyi hizmet gelsin diye. Biz siyasi bir partiyiz. Spor olsun diye buralarda kongre yapalım diye kurulmadık. Alpu"ya kıyak geçelim. Alpu"ya bir kıyak daha geçelim yüksekokul sözünü verelim.”

SOMURTKAN YÖNETİCİ İSTEMİYORUM

Kongreden sonra yapımı tamamlanan yeni Alpu Kaymakamlık binasının açılış törenine katılan Maliye Bakanı Kemal Unakıtan somurtkan yönetici istemediğini, memurların da güler yüzlü olmaları gerektiğini söyledi. Vali Kadir Çalışıcı, AKP Milletvekili Murat Mercan, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Rektörü Prof.Dr. Fazıl Tekin"in de katıldığı törende konuşan Unakıtan, “Somurtkan yönetici istemiyorum. Ben güleryüzlü idareci istiyorum. Mahkeme duvarı gibi surat istemiyoruz. Biz bakan olduk diye değişmenin ne anlamı var. Gideceğimiz yer aynı, giyeceğimiz kefen aynı. Bize de beyaz giydirilecek. Vatandaş geliyor işini yaptırken adam düz duvara tırmandırılıyor. Tüm memurlarımızın da güleryüzlü olmasını istiyorum” diye konuştu.

DÜKKAN SAHİBİ BAŞKANI BAKANA ŞİKAYET ETTİ

Açılış törenin ardından Kemal Unakıtan ile eşi Ahsen Unakıtan, DP"li Alpu Belediye Başkanı Mustafa Gökçe"yi ziyaret etti. Ziyaret sırasında belediyenin zemin katında dükkanı bulunan Perçinler İnşaat şirketi sahibi Kamil Perçinler, belediye başkanı Gökçe"yi bakan Unakıtan"a şikayet ederek, “Başkan, 480 YTL olan dükkan kirasını bin 5000 YTL"ye yükseltmek istiyor. Ayrıca dükkanımın önüne gölgelik koydurduğum için beni mahkemeye verdi” dedi. Ahsen Unakıtan araya girerek “Köy yerinde 480 YTL işyeri kirası olması çok fazla” dedi. Ahsen Unakıtan daha sonra belediye başkanının odasında bulunan deri koltukların yıpranmış olduğunu, bunun değiştirilmesi gerektiğini söyledi.

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ile eşi Ahsen Unakıtan daha sonra AKP ilçe kongresine katılmak üzere Beylikova ilçesinene hareket etti.

Hürriyet