İçinde bulunduğumuz sıcak Ramazan ayında rutin beslenme düzeninin değişmesiyle sıklıkla karşılaşılan sindirim bozukluklarından korunmak için , özellikle iftarda bir bardak kayısı suyu içilmesi öneriliyor.

Konu ile ilgili açıklama yapan Özel Medline Aydın Hastanesi doktorlarından Op. Dr. Cemal Selçuk Ertaş, özellikle Ramazan ayında mevcut yeme düzeninin değişmesi nedeniyle hazımsızlık ve kabızlık sorunlarının arttığını ifade etti. Sindirim sisteminde oluşan sıkıntıların giderilmesi için bol sıvı tüketilmesini öneren Ertaş, “Oruç tutanların gün boyunca beslenememesi ve iftar zamanında da ağır gıdalar tüketmesi sindirim sistemini zorlar. Bu zorlama da önemli sıkıntılara neden olur. Bunların en belirgini halk arasında kabızlık olarak bilinen rahatsızlıktır. Kayısı barsak hareketlerinin düzenlenmesinde etkili olan bir çeşit posa olan selüloz ve pektin içermektedir. Bu nedenle ramazanda kabızlığın giderilmesi için iftarda bir bardak kayısı suyu içilmesi yararlı olmaktadır” dedi.

Bir bardak kayısı suyunun içeriğinde yüksek düzeyde A vitamini bulunduğunu belirten Ertaş, Bu oran ile vücudun günlük ihtiyaç duyduğu A vitamininin yaklaşık yarısının karşılandığını ifade etti.

 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png