Ramazan ayı boyunca Kuzey Irak'taki içkili satış yerlerinin kapalı tutulacağı, kamusal alanlarda yemek izin verilmeyeceği belirtildi. Bölgesel Kürt yönetimine ait Diyanet Bakanlığı tarafından alınan karar uyarınca, 2008 yılından bu yana olduğu gibi ramazan ayında yasaklar uygulanacak.


Buna göre, Kürt yönetiminin sorumluluğundaki bölgelerde bu yıl da içkili yerler hizmet veremeyecek. ’Denge Azad’ sitesi bu karardan sadece 5 yıldızlı otellerin muaf tutulacağını ancak, buralarda da sadece gece saatlerinde içki satışı yapılmasına izin verileceğini bildirdi.

Kuzey Irak’taki Kürt bölgesinde Ramazan ayında sokakta yemek yiyenlere müdahale edilirken, 1 ve 2’nci derecede nitelendirilen otellerde 5 yıldan bu yana içki yasağı uygulanıyor. Lokanta ve kahvelerde belli koşullarda faaliyetlerini sürdürmelerine izin veriliyor. Oruç tutmayanların tutanlara saygı kapsamında kamusal alanlarda yemek yemelerine göz yumulmazken, uymayanlara 5 gün hapis cezası verileceği açıklanmıştı

Süleymaniye Turizm İl Müdürü Mistefa Hemerehim, "Ramazan ayının kutsallığı nedeniyle her yıl olduğu gibi bu yıl da Kürdistan Bölgesi Diyanet Bakanlığı tarafından alınan kararla içkili yerler kapatılacak" dedi.