Mübarek üç aylar içerisindeyiz. Recep ayı sonrası Şaban hemen ardından da Ramazan ayına gireceğiz. Müslüman alemi 30 gün boyunca oruç tutup bu hayırlı ibadeti yerine getirecek. Daha sonra ise Ramazan Bayramı'nı kutlayacağız. Vatandaşlar bu mübarek günlerde Razaman ve Kurban Bayramı'nın tarihlerini araştırıyor.

RAMAZAN NE ZAMAN?

Ramazan ayının ilk günü 6 Mayıs Cuma gününe denk geliyor. Vatandaşlar 5 Mayıs'ı 6 Mayıs'a bağlayan gece ilk sahurlarını yapacaklar. 31 Mayıs'ta ise Kadir Gecesi idrak edilecek. 3 Haziran günü Ramazan arefesi... Razaman Bayramı'nın ilk günü 4 Haziran Salı, 2. günü 5 Haziran Çarşamba ve 3. günü 6 Haziran Perşembe günü kutlanacak. Bayram tatilinin kaç gün olacağı hakkında henüz resmi bir açıklama yok. Bayramın ilk gününün salı gününe denk gelmesi nedeniyle 9 gün tatil olması bekleniyor.

KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Kurban Bayramı bu yıl ağustos ayına denk geliyor. Arefe günü 10 Ağustos Cumartesi gününe denk gelirken Kurban Bayramı'nın 1. günü 11 Ağustos Pazar, 2. günü 12 Ağustos Pazartesi, 3. günü 13 Ağustos Salı ve 4. günü 11 Ağustos Çarşamba günü kutlanacak?