Ramazan"ın 30 yıl sonra Ağustos"a rastlaması müşteri kaybetme korkusu yaşayan turizmcileri kara kara düşündürüyor. 21 Ağustos"tan sonra yüzde 50"ye varan indirimler yapan işletmeler iftardan sahura kadar açık büfe yemek ikramından, fasıl grubuna, şerbetçiden meddaha kadar pek çok hazırlık yapıyor. Ancak ilk veriler tüm bu cazip avantajlara rağmen yerli turistin Ramazan"da özellikle deniz tatiline yönelmeyeceği yönünde.

Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı Ahmet Barut, 2008 yılında Ramazan ayında iç turizmde yüzde 50 düşüş olduğunu hatırlatarak, “Bu yıl da yerli ve yabancı Müslüman turistte azalma kaçınılmaz. Bu düşüşü Avrupa ya da Rusya"dan gelecek turistlerle telafi etmeye çalışacağız” dedi.

Kadınlara özel plajı olan tek tesis olarak kendini lanse eden Çeşme Meltem Tatil Köyü Genel Müdürü Sevgi Ok bu yıl için çok da umutlu konuşmuyor:

“Geçen yıl Ramazan ayında yaşadığımız tecrübeden sonra bu yıl biraz daha hazırlıklı olmaya çalıştık. İftarda ve sonrasında çeşitli aktiviteler düzenleyeceğiz. Sahura kadar devam eden özel programlarımız sayesinde bir fark bekliyoruz. Ama şu anda fiyatları da yarı yarıya düşürmemize rağmen rezervasyon oranı yüzde 10 civarında. Ramazan"ın sezona rastlaması hepimiz için yeni bir tecrübe, tatilciler buna ancak gelecek yıldan itibaren alışacak diye düşünüyoruz.”
Vatan