Ramazan ne zaman başlıyor? Kadir Gecesi ne zaman? Mübarek Ramazan ayına sayılı günler kala bu iki soru İlam aleminin gündeminde... Ramazan ayı için hazırlıklar başladı. Fitre bedeli Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş tarafından bugün açıklandı. Fitre bedeli 23 lira olarak belirlendi.

RAMAZAN NE ZAMAN?

Ramazan ayının ilk günü 6 Mayıs Cuma gününe denk geliyor. Vatandaşlar 5 Mayıs'ı 6 Mayıs'a bağlayan gece ilk sahurlarını yapacaklar. 31 Mayıs'ta ise Kadir Gecesi idrak edilecek. 3 Haziran günü Ramazan arefesi... Ramazan Bayramı'nın ilk günü 4 Haziran Salı, 2. günü 5 Haziran Çarşamba ve 3. günü 6 Haziran Perşembe günü kutlanacak. Kadir Gecesi ise 31 Mayıs günü idrak edilecek.

RAMAZAN BAYRAMI TATİLİ 9 GÜN OLACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından, kamu kurum ve kuruluşlarında tüm çalışanların Ramazan Bayramı dolayısıyla 3 Haziran Pazartesi yarım gün, 7 Haziran Cuma tam gün idari izinli sayılmalarının uygun görüldüğü bildirildi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Cumhurbaşkanlığı tarafından bütün kamu kurum ve kuruluşlarına Ramazan Bayramı tatiline ilişkin idari izin yazısı gönderildiği belirtildi.

Ramazan Bayramı tatilinin 3 Haziran Pazartesi 13.00'te başlayıp, 6 Haziran Perşembe günü sona ereceği hatırlatılan idari izin yazısında, şu ifadelere yer verildi:

"Kurum yöneticileri tarafından gerekli tedbirlerin alınarak hizmetlerin aksatılmaması, zorunlu hizmetlerin yürütülmesi için asgari seviyede personel bulundurulması kaydıyla, kamu kurum ve kuruluşlarındaki bütün çalışanların 3 Haziran 2019 Pazartesi günü yarım gün ve 7 Haziran 2019 Cuma günü tam gün idari izinli sayılmaları Sayın Cumhurbaşkanımızca uygun görülmüştür."

İdari izin süresince görevli olanlara herhangi bir fazla ödemede bulunulmayacağı ancak kullanılmayan idari izinlerin, idarenin uygun gördüğü zamanlarda kullandırılabileceği kaydedildi.