u yıl Ağustos ayının 21'indebaşlayan ramazan ayı için umre turları düzenleyen Diyanet İşleri Başkanlığı,turlarda otel tiplerine göre, farklı bütçelere hitap eden alternatifler sundu. Buna göre, başkanlığın belirlediği turlarda, "Otel-1. Tip (lüks)","Özel Kadir Gecesi ve Bayram Turu", "Otel-2. Tip", "Normal 20 Günlük Umre Programı", "Normal 30 Günlük Umre Programı" ve "Ekonomik 30 Günlük Umre Programı" olmak üzere 6 fark kategoride seçenekler bulunuyor.




Otel-1. tip, lüks umre turlarında, 5 yıldızlı otellerde konaklamayapılacak. Umreye gidecekleri Diyanet İşleri Başkanlığının görevlileri rehberlikedecek. Mekke ve Medine'de konaklayacak olan vatandaşlara, iftar ve sahur yemekleri açık büfe olarak sunulacak. Tur için kişi başı bin 985 avro ödenecek,konaklama 2 kişilik odalarda yapılacak.



7 gün sürecek turların birincisi 19Ağusto'ta başlayıp 26 Ağustos'ta sona erecek.



İkinci tur, 26 Ağustos-2 Eylül,üçüncü tur ise 2-9 Eylül tarihleri arasında olacak. İlk 2 turu seçen vatandaşların 30 Temmuz, üçüncü turu seçen vatandaşların ise en geç 5 Ağustosa kadar müracaat etmeleri gerekiyor. Özel Kadir Gecesi ve Bayram turunu tercih eden vatandaşlar, bu turlakutsal toprakları 12 günlüğüne ziyaret edebiliyor.



Ramazanın son 12 gününü kapsayan turda vatandaşlar, 2 günlüğüne Medine, 10 günlüğüne de Mekke'de ikametediyor. Kontenjanın sınırlı olduğu turda, İstanbul dışından kayıt olanumrecilerin ilgili havaalanına ulaşımı ve evlerine dönüşleri de Diyanettarafından havayolu ile karşılanıyor. Açık büfe sahur ve iftar yemeklerinin verildiği 3 bin 590 avroluk tur için son müracaat tarihi 5 Ağustos.



Yakın akraba ve arkadaşlarla tercih edilebilecek ve zaman yönünden daha müsait olan Otel-2. Tip turda da iftar ve sahur yemekleri açık büfe olarak veriliyor. Bu kategorideki oteller Mekke ve Medine'de merkezde, hareme yürüme mesafesinde. Gidiş ve dönüşlerin kafile ve grup düzeninde olduğu turda, umreciler, 18-19 Ağustos ile 1-2 Eylül tarihleri arasındaki ya da 7-8 Eylül ile 21-22 Eylül arasındaki seçenekleri tercih edebilecek. Turda, 3 kişilik odaların ücretleri, bin 485 avro ile bin 535 avro, 2 kişilik odalar ise bin 570 avro ile bin 630 avro arasında değişiyor