Ramazan ayı Didim’de turizmi pek fazla sekteye uğratmadı. Turistik yörelerin bazılarında yerli turistler geri dönüşlere başlamasına rağmen Didim’de plajlar yerli ve yabancı turistlerin mekanı olmayı sürdürdü. Didim’de gölgede 40 dereceyi aşan sıcaklardan bunalan vatandaşlar ve turistler serinlemek için kendilerini sahil kenarına attı. Her yıl yerli ve yabancı binlerce turistin uğrak yeri olan Altınkum Plajı ise tatilcilerin mekânı oldu. Yerli ve yabancı turistler sahilde Deniz, kum ve güneşin keyfini yaşayan, sıcaktan bunalanlar kendilerini Didim’in mas mavi sularına bırakıyor.

Altınkum Plajının yanı sıra, 2.koy ve 3.koy, Sahte Cennet Koyu, Uslu Sitesi önü ve Manastır Koyu sıcak havadan bunalanların tercih ettiği yerler arasında yer alıyor.

Didim Turizm Derneği Başkanı Deniz Atabay, Ramazan ayı dolayısıyla Didim’de yerli turist anlamında yüzde 15’lik bir düşüşün yaşandığını söylerken “Bu düşüş tüm otellerimizde mevcut ama 10-15 gün içinde bunun toparlanabileceğini düşünüyorum. Özellikle Ramazan sonrası yeni bir hareketlilik olur; bunu da İlçemizde görebiliriz.” dedi.

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png