Galatasaray'ın tecrübeli futbolcusu Ümit Karan, yaşanılan bazı sıkıntılı dönemlere rağmen, son 10-15 yılın en büyük takımı olduklarını söyledi.

Bir otomobil modifiye firması sahibi olan Ümit Karan, bu alanda hizmet veren, “www.soundcarclub.com” internet sitesine açıklamalarda bulunurken, kendisi ve Galatasaray'la ilgili değerlendirmelerde bulundu. Son 10-15 senenin en büyük takımının Galatasaray olduğunu savunan Ümit, “Kaç şampiyonluk yaşadık. En az yüzde 50'sini aldı Galatasaray. Dört büyük takımdan bahsettiğimiz yerde, bu çok büyük bir oran” dedi.

Galatasaray olarak bu sene UEFA Kupası'nı bir kez daha almak istediklerini anlatan sarı-kırmızılı futbolcu, “İnşallah bu sene UEFA Kupası'nı alacağız, tabii biraz da kısmetimiz ve şansımız iyi giderse... Bizim ligde de şampiyon olmak istediğimiz kesin. Ligde kaybedecek puanımız kalmadı. 'UEFA Kupası'nı mı almak istersin, ligde şampiyon olmak mı' diye sorarsanız, ben ikisini de istiyorum” diye konuştu.

Ümit, UEFA Kupası finalinin Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanacak olmasının kendilerini heyecanlandırdığını dile getirerek, “Bu, çok daha güzel bir renk getirecek. Bizi heyecanlandırıyor, çünkü senin en büyük rakibinin stadında olacak. Çok şık, çok güzel bir stat. Hem de Türkiye'de oynayacaksın. O çok ayrı bir keyif, ama en önemlisi, Türkiye'de oynanacak olması” ifadelerini kullandı.

“HAKEMLER MAÇLARI KÖTÜ YÖNETİYORLAR”

Sarı-kırmızılı futbolcu, Turkcell Süper Lig'de hakemlerin başarısız bir performans sergilediği iddiasında da bulunarak, “Hakemler maçları kötü yönetiyorlar. Sadece Galatasaray'a kötü olduklarını söylemiyorum. Hangi takım olduğu fark etmiyor. Hakemlerin performansları inanılmaz düşük bu sene” şeklinde konuştu.
Özellikle, hakemlerin futbolculuk altyapılarının olmamasının, yaşanılan sıkıntılarda önemli payı bulunduğunu savunan Ümit, “Oynamadığın bir şeyin hakemliğini yapmak kolay değil. Hakemlerin, gençliğinde futbol oynaması gerektiğini düşünüyorum. Şimdi hakem hiç top oynamamış, ama kuralları biliyor. Uygulamasının nasıl olduğunu anlatamazsın ki” dedi.
“HAYALİMİN SON NOKTASI, FUTBOLU GALATASARAY'DA BIRAKMAK”

Futbolcu olarak, en büyük hayali olan Galatasaray forması giydiğini ve takım kaptanlığını yaptığını, bundan daha büyük bir şeyin kendisi için mümkün olmadığını kaydeden Ümit Karan, “Benim hayalimin son noktası, futbolu Galatasaray'da bırakmak, ama bu hayal gerçekleşir mi, onu bilemeyiz. Umarım benim hayalim gerçek olur” dedi.

Ümit, futbolcuların, eski dönemlerin tersine çok daha eğitimli olduklarını da vurgulayarak, sözlerini şöyle tamamladı:

“Futbolcu şimdi bir lise, bir yüksek okul okuyabiliyor. Eskiden 'Futbolcular eğitimsiz zaten' derlerdi. Çoğu da konuşmalarından belli ederdi kendisini. Şimdi bakıyorsun futbolculara, hepsi konuşmayı biliyor, davranış şekillerini biliyor. Bunlar çok önemli. Daha çok geziyorlar, görüyorlar. Bakıyorum, şimdi uçak seyahatlerinde bizim takımın yüzde 50'si, yüzde 60'ı kitap okuyor. Eskilerden olduğum için biliyorum, eskiden kitap mı vardı futbolcularda. Biz o zaman kağıt oynuyorduk. Mesela ben altyapı sorumlusu olsam, şöyle bir şart koyarım, 'Derslerin düştüğü taktirde antrenmana çıkartmam seni' derim futbolcuya. Avrupa'da böyle ve bence Türkiye'de de uygulanması lazım.”

Hürriyet