8 Eylül Stadı"nda Karaoğlanlıspor ile İl Özel İdarespor arasındaki maçın 25. dakikasında, hava topuna çıktığı sırada rakibiyle çarpışan Karaoğlanlısporlu futbolcu Hasan Özdoğan (20) yere düştü. Yerden kalkamayan sporcunun kilitlenen çenesi yüzünden nefes alamadığını fark eden rakip takım oyuncusu Mehmet Çalışkan (20), oyuncuya ilk müdahaleyi yaparak nefes almasını sağladı.
Yapılan müdahalenin ardından çenesi açılan ve hava alması sağlanan futbolcu Hasan Özdoğan, Manisa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü"ne bağlı ambulansla Manisa Devlet Hastanesi"ne kaldırıldı.
Özdoğan"ın sağlık durumunun iyi olduğu ve en az 2 saat müşahede altında tutulacağı bildirildi.
Futbolcunun babası Halil Özdoğan, tribünde olduğunu, kısa süreliğine çok büyük korku ve sıkıntı yaşadığını söyledi.

SAHADA DOKTOR YOKTU

Antrenör Naci Duman da, maçı izlerken birden bire gördüğü sahne karşısında ani bir refleksle sahaya girdiğini, futbolcu Mehmet Çalışkan ile Hasan Özdoğan"ın çenesini açıp, nefes almasını sağladıklarını anlattı.
Amatör küme maçlarında yaşanan en büyük sorunlardan birinin sahada doktor bulanmaması olduğunu kaydeden Duman, "Futbolcu kardeşimiz Mehmet Çalışkan"ın soğukkanlılığı, benim de daha önceden tecrübeli oluşum, kötü bir olayı önledi. Bu maçlarda mutlaka sahada doktor bulunmalı" dedi.
Karaoğlanlıspor antrenörü Ersoy Arslan, sahada doktorluk görevini yıllardır bir malzemecinin üstlendiğini ve sakatlanma anında sporcuya ilk müdahaleyi onun yaptığını söyledi.