"Her iki ismin de partimize bir kazanç sağlamayacağı ve bir umut oluşturamayacağını düşünüyorum"
DSP'nin kurucu genel başkanı Rahşan Ecevit, ''Partinin köklü bir yenilenme, değişim ve açılım gerçekleştirmesi gerektiğini'' ifade etti.

Rahşan Ecevit, yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:

''DSP olağanüstü kurultayı aceleyle alınmış bir kararla 17 Mayıs günü toplanıyor. Bu kurultayda sadece genel başkan seçiminin yapılıp, parti meclisi seçimlerinin yapılmıyor olması büyük eksikliktir.

Daha önceki yönetimde birlikte görev yapan Sayın Zeki Sezer ve Sayın Masum Türker'in, örgütle uzun süredir temasta oldukları için, diğer adaylara göre daha şanslı oldukları söyleniyor. Oysa, DSP'yi Ecevit çizgisinden uzaklaştıran ve partiye renksizleştiren her iki ismin de partimize bir kazanç sağlamayacağı ve halkımızda bir umut oluşturamayacağını düşünüyorum.

Türkiye'nin sıkıntılar ve kuşkularla boğuştuğu, halkımızın büyük bir arayış içerisinde olduğu bu dönemde partimizin köklü bir yenilenme, değişim ve açılım gerçekleştirmesi gerekmektedir. Bu değişimin aceleye getirilen bu kurultayda olmasa da kısa süre sonra yapılacak olan olağan kurultayda hayata geçmesini umuyorum.

Bu düşüncelerle kurultayın partimiz ve ülkemiz için hayırlı olmasını dilerim.''