Özel bir hastanede görev yapan Dr. Murat Karslı, yaptığı açıklamada, Hatice Demir'in (45) karın ağrısı şikayetiyle kendilerine başvurduğunu, yaptıkları tetkiklerde hastanın rahminde büyük bir kitle tespit ettiklerini dile getirdi.
Demir'in, kendilerine geldiğinde yaklaşık 8 aylık hamile görünümünde olduğunu belirten Karslı, ''Kendisinde bağ dokusundan oluşan bir rahatsızlık vardı. Aslında her 4 kadından birinde bu tip kitleler oluşur. Normalde bu kitleler ortalama 70-80 gram ağırlığındadır. Hastamızdaki söz konusu tümör yaklaşık 4 yılda oluşmuş. Bize çok geç başvurdu ama 2 saat süren başarılı ve bir o kadar da riskli ameliyatla tümörü aldık. Kendisi şu an için çok iyi durumda'' diye konuştu.
Hatice Demir ise Kozan ilçesine bağlı Gaziköy beldesinde kız kardeşiyle birlikte yaşadığını belirterek, ''Hiç evlenmedim. Karın bölgemdeki şişlik nedeniyle insanların hakkımda yanlış fikirlere kapılmalarından büyük rahatsızlık duydum. Bir süre kilo aldığımı düşündüm fakat her geçen gün karnım büyüdü. Sonraları rahatsız olmaya başladım. Kozan ve Adana'daki hastanelere gittiğimde 'çok riskli' diyerek, ameliyat etmediler. Bugün çok mutluyum. Kendimi yeniden doğmuş gibi hissediyorum'' diye konuştu.
Demir'in birkaç gün içerisinde taburcu edileceği kaydedildi.