Mardin'in Midyat İlçesi'ne bağlı Barıştepe Köyü'ndeki, Süryani cemaatine ait Mor Yakup Manastırı'nın rahibi Daniel Savcı kaçırıldı. Kaçıran kimliği belirsiz kişiler, 300 Euro fidye istedi.


Midyat'tan, Barıştepe Köyü'ndeki Mor Yakup Kilisesi'ne özel aracıyla giden 55 yaşındaki rahip Daniel Savcı'nın yolu, saat 15.00 sıralarında kimliği belirsiz kişiler tarafından kesildi. Rahip Daniel Savcı, aracından indirildi ve başka bir otomobile zorla bindirilerek kaçırıldı. Olayın duyulmasının ardından Midyat Kaymakamı İsmail Karadağ, Midyat Metropoliti Samuel Aktaş ve jandarma ekipleri, olay bölgesinde incelemelerde bulundu. Rahip Savcı'nın, gözlüğü ve şapkası ise kendi aracının içerisinde bulundu.

300 BİN EURO FİDYE

Midyat Süryani Cemaati Vakfı Başkanı Yuhanna Aktaş, Rahip Savcı"yı kaçıran kişilerin, Mardin'deki Deyrulzafaran Kilisesi'ni arayarak 300 bin Euro fidye istediklerini belirtti. Bu arada, Deyrulzafaran Manastırı'nı metropoliti Saliba Özmen ve Süryani Cemaati Vakfı Başkanı Hanne Cilli, Kırklar Kilisesi papazı Gabriel Akyüz, Kırklar Kilisesi'nde bir toplantı yaptı. Bölgede jandarma ve polisin araştırmaları sürüyor.


MİDYAT/DHA