AKP Hükümeti kürtaj hakkı ile ilgili yasal düzenlemeyi yeni yasama döneminde gündeme getirmeye hazırlanırken, Kürtaj Haktır Karar Kadınların Platformu, tüm kadınları, "rahim hikayelerini" anlatmaya çağırdı.

Kürtaj Haktır Karar Kadınların Platformu'ndan yapılan açıklamada, kadınların anlatacakları rahim hiyaleri, platformun internet sitesi www.kurtajhaktir.com portalında yayınlanacağı bildirildi.

Platformun kadınlara yaptığı çağrı şöyle:

"Hayatımızın, doğurmak ve doğurmamak karar hakkımızın bu denli sınırlandırıldığı bir sistem içinde bütün fiili ve yasal zorluklara rağmen kürtaj olduysanız; Sezaryen olup olmama kararınızın sizin tarafınızdan değil fakat devlet tarafından verilmesinin deneyimlerini yaşadıysanız; Gebeliğiniz, hangi doğum kontrol yöntemlerini kullandığınız, kaç kez kürtaj olduğunuz devlet tarafından fişlendiyse, özel hayatinizin gizliliği ihlal edildiyse,Kürtaj haktir, karar kadınların platformu olarak bu hikayelerinizi duymak isteriz.

Biz yaşadıklarımıza rahim hikayeleri dedik.Devletin kadın düşmanlığını, kürtaj hakkını fiilen engellemesini, sezaryen yasasıyla bize hiç söz bırakmamasını, mahremiyetimizin “buton”a bağlı tutulduğu uygulamalarını ifşa etmek için rahim hikayelerimizi yazıyoruz.

Giderek artan, hukuka uygun olmayan politikalardan haberdar olmak için, kadınlar olarak dayanışma ağımızı güçlendirmek, deneyimlerimiz ile birbirimize temas etmek, birlikte güçlenmek ve mücadelemize birlikte devam etmek için rahim hikayelerimizi yazıyoruz.

Hikayelerimiz, deneyimlerimiz, "kürtaj haktır karar kadıların platformu web sitesi olan, www.kurtajhaktir.com sitesinde yayınlanacak. Özellikle belirtmek isteriz ki, siz onaylamadığınız taktirde, deneyimleriniz hiçbir yerde yayınlanmayacak. Yayınlanmasını istediğiniz hikayelerinizi, istediğiniz gibi, kendi dilinizle, isim, yer, zaman gibi bilgileri değiştirerek ya da bizim değiştirmemizi isteyerek iletebilirsiniz.

Kadın mücadelesine güç katacak rahim hikayelerinizi, [email protected] adresine göndermenizi bekliyoruz.Haydi, kadınlar hikayelerimizi anlatmaya"

Kazete