Düzce'de bulunan Melen Çayı, Türkiye'de son yıllarda yaygınlaşan rafting sporunun meraklılarının ilgi odağı haline geldi.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, rafting, yaz aylarıyla birlikte anılan bir spor dalı olarak biliniyor. Bu yaygın kanaate karşı akarsuların debisinin ilkbahar ve sonbaharda daha yüksek olması, söz konusu mevsimlerin rafting için en uygun dönem olması sonucunu doğuruyor. 2 ve 3 dereceli parkurlar ilk kez deneyecek olanlar için ideal. 4 ve 5 dereceli parkurları ise profesyonel rafting sporcuları kullanıyor.

İstanbul ve Ankara'ya yakınlığıyla dikkati çeken Melen Çayı, bu dönemin en popüler parkurları arasında ön sıralarda yer alıyor. Türkiye'de ilkbahar döneminde rafting yapılabilecek başlıca parkur olan Melen Çayı'nda sezon açıldı.

Parkurun en önemli özelliklerinden biri, İstanbul'a 2, Ankara'ya 3 saat mesafede olması. Bu iki büyük kente yakınlığı, rafting sporu tutkunlarının Melen Çayı'na günübirlik bile rahatlıkla gelmesini sağlıyor.

Ayrıca, Cumayeri ilçesi sınırlarındaki Melen Çayı'na her hafta sonu geziler düzenleniyor. 07.00-08.00 saatlerinde hareket edilen turlarda, 12 kilometrelik parkur yaklaşık 2 saatte tamamlanıyor.

Çok fazla engebenin olmadığı çayda büyüklü küçüklü kaya parçaları, ağaç gövdeleri gibi doğal engellerin aşılması gerekiyor.

A.A.