Aydın'da internet haberciliğinin markası Aydınpost'un Editörü Erman Çetin'in hazırlayıp sunduğu, Radyo Aymega (99.0), Radyo Megastar (102.7), Radyo A (105.3)'dan ortaklaşa canlı olarak yayınlanan "Erman Çetin'le Birebir" programının bugünkü konuğu ADÜ Rektör adayı Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu oldu.

Erman Çetin'e önemli açıklamalarda bulunan Birincioğlu, "Ilımlı bir politika izliyorum. Amacım polemik yaratmak değil. Zaten üniversitemiz polemiklerden ötürü yeterince zaman kaybetti" dedi.

ADÜ ADINDAN SÖZ ETTİRECEK

Delegelere kendi ürünü olan kremlerden dağıttığını söyleyen Birincioğlu canlı yayında, "Üniversitemiz olması gereken yerde değil. Bölge olarak çok şanslıyız fakat bunu kullanamıyoruz. Üniversitemiz yeraltı ve yer üstü kaynaklardan yeterince istifade edememektedir. Rektör seçilmem durumunda projelerimi tarım, turizm, enerji ve antik kentler olmak üzere dört ana başlıkta uygulamaya geçirmeyi hedefliyorum. ADÜ, dünyada ve Türkiye'de adından söz ettirir noktaya ulaşabilmelidir" diye konuştu.

BÜYÜKERŞEN'İ BEĞENİYOR

"Başarılı bulduğunuz bir rektör var mı?" sorusuna Eskişehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen olarak cevaplandıran Birincioğlu, "Üniversite, şehrin aklı ve hafızasıdır. ADÜ'nün 518 tane aklı vardır. Gerçek zenginlik aslında budur. Göreve geldiğimizde Agrokent projesini uygulayabilmek için çalışacağız. Ayrıca sağlıkla turizmi de birleştirerek Aydın'ın doğal zenginliklerini kullanılabilir, satın alınabilir hale getirmeyi istiyoruz. Çünkü Aydın'ın 6 ay ısıtılmaya, 6 ay da soğutulmaya ihtiyacı var" dedi.

YÜZME VE YÜRÜYÜŞ MERAKLISI

Yüzme ve yürüyüş yapmaya özen gösterdiğini söyleyen Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu, "Güne saat 08.00'de başlıyorum. Çalışma grubumda 25 kişi var. Hepsi sıkı diyalog içindeyim. Seçim sürecini ise öğretici buluyorum" şeklinde konuştu.

BİRLEŞMEYE NE DER?

Tıp Fakültesi, Farmokoloji İhtisası, Sağlık Kurumları İşletmenliği, İşletme Fakültesi ve Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Bölüm olmak üzere toplam beş bölüm okuduğunu ifade eden ADÜ rektör adayı Prof. Dr. Birincioğlu, "Birleşmeyi düşünür müsünüz?" sorusuna ise, "Birleşekcesem niye çıktım ki ortaya. Bakın bu iş bir adamlık sınavı. Bu duruşu gösteremezseniz, herkesin rektör olamazsınız" dedi.