Georgetown Üniversitesi'nin yaptığı araştırma sonucuna göre dünyada 'En Etkili 500 Müslüman' sıralamasında yer alan moda tasarımcısı Rabia Yalçın, sanatının 12. yılında tasarımlarını halka sunuyor.

Daha çok kişiye özel tasarımlarıyla Türkiye ve dünyada pek çok kişiyi giydiren Rabia Yalçın, hazır giyime de girdi. Tasarımlarına olan ilginin kendisini hazır giyime yönlendirdiğini belirten Yalçın, Erenköy Bağdat Caddesi'nde R4 markasıyla bir mağaza açtı. Ünlü modacı, kişiye özel tasarım kalitesinde ve ayrıcalığında hazır giyim sunduklarını vurguluyor. Ekonomik krize rağmen büyüme kararı almasındaki en büyük etkenin tasarımlarına duyulan ihtiyaç ve kendisine yönlendirilen taleplere karşı verdiği söz olduğunu söylüyor.

Zaman Gazetesi'nin haberine göre, Rabia Yalçın, 2008 yılında New York Moda Haftası kapsamında gerçekleştirilen defilede plastik şişelerin geri dönüşümünden elde edilen kumaşlarla hazırladığı kişiye özel koleksiyonuyla 'en yenilikçi tasarımcı' ödülünü almaya hak kazanmıştı./yeni şafak