G.ANTEP karşısında Rüştü kurtarışlarıyla Beşiktaş’ı ayakta tuttu ancak galibiyeti teknik direktör Tayfur Havutçu’nun müdahalesi ve Quaresma’nın performansı getirdi. Golsüz geçilen devrenin ardından 55. dakikada genç hoca o ana kadar pek varlık gösteremeyen Q7’yi yanına çağırarak, galibiyeti getiren hamleyi yaptı.

AYAKÜSTÜ “Kendini çok hırpalıyorsun, çok savruksun. Topun sana gelmesini bekle. Top sana geldiğinde de kaleye doğru direkt hareket et. Seni durduramazlar, faul yapmak zorunda kalırlar” diyen Havutçu’nun uyarısı 10 dakika sonra meyvesini verdi. İlk yarı Olcan’ın sarı kart görmesini sağlayan Quaresma 65’te Hürriyet tarafından yere indirilince siyah-beyazlılar ceza sahasının solundan serbest atış kazandı. Hakem Hürriyet’i sarı kartla cezalandırırken, topun başına geçen Simao nefis bir frikikle kilidi çözdü.

3 ANTEP’LİYE SARI ÇIKARTTI

10 dakika sonra ise tuzağa El Yasa düştü. Hürriyet’le aynı aynı noktada Q7’yi indiren El Yasa sarı ile cezalandırırken, Fernandes’in ortasında Almeida kafayla Beşiktaş’ı rahatlatan golü attı. Gol atamamasına karşın 2 golde skora büyük katkı sağlayan, 3 oyuncuya sarı kart göstererek Antep’in dengesini bozan Quaresma siyah-beyazlıların final yolunu yarılamasında büyük rol oynadı.

‘Potansiyelimiz asla bu değil’

ANTEP maçının gizli kahramanı Quaresma maç sonrası takıma ders gibi bir konuşma yaptı. Q7 kendilerini başarıya ulaştıracak formülü “Biz potansiyelimizin farkında değiliz. Takım olabilirsek her şey yoluna girer. 11 kişi beraber hareket etmeliyiz” sözleriyle ifade etti.

Guti, Pasa’ya karsı kesin yok

KUPADAKİ G.Antep galibiyeti Beşiktaş’a Guti’ye mal oldu. Maçta sakatlanan Guti’nin durumuyla ilgili olarak bilgi veren kulüp doktoru Devrim Urgun, sağ ayak bileğine darbe alan ve buna bağlı burkulma yaşayan İspanyol yıldızın tedavisinin bir haftayı bulabileceğini ve Kasımpaşa maçında oynayamayacağını söyledi.

URGUN Quaresma’nın adalesinde sertleşme olduğunu belirterek, “Bir-iki gün dinlenecek. Ancak çok ciddi bir sorunu yok” derken diğer sakatlarla ilgili olarak da şunları söyledi:

SIMAO: G.Antep maçında sağ ayak tarak kemiğine basıldı. Birkaç gün dinlendirebiliriz.

NECİP: Sağ diz kapağında darbeye bağlı ödem var. 2 gün içinde durumu netleşir.

EKREM: Bu hafta yok.

Vatan