Teknik direktör Carlos Carvalhal, son haftalarda olduğu gibi Guti ve Fernandes'i Gençlerbirliği kadrosuna almadı. Performansıyla eleştirilen Edu da kafileye dahil edilmezken, bu oyuncuların yanı sıra sakatlıkları süren İbrahim Toraman, Rüştü, Ekrem ve Muhammed Demirci de kendilerine maç kadrosunda yer bulamadı.


-Quaresma derbi öncesi sınırda-

Siyah-beyazlı takımda Portekizli yıldız Quaresma ligin 11. haftasında Galatasaray ile yapılacak derbi maçı öncesi sarı kart sınırında bulunuyor.

Ligde Eskişehirspor, Kayserispor ve son olarak Fenerbahçe karşılaşmasında sarı kart gören Quaresma, Gençlerbirliği karşısında kart gördüğü takdirde cezalı duruma düşecek ve sarı-kırmızılı ekiple oynanacak derbi mücadelesinde forma giyemeyecek.

-Pektemek eski takımına karşı-

Sezon başında Gençlerbirliği'nden Beşiktaş'a transfer olan Mustafa Pektemek, ilk kez eski takımına karşı forma giydi.

Karşılaşmaya ilk 11'de başlayan Pektemek, yıllarca formasını giydiği takımana ilk kez rakip oldu.

-Ankara'da da Beşiktaş üstün-

Beşiktaş, Gençlerbirliği karşısında genel toplamdaki galibiyet üstünlüğünü, Ankara'daki maçlarda da gösterdi.

Siyah-beyazlılar, başkentte yapılan 38 lig maçının 20'sini kazanırken, 4 kez yenildi, 14 karşılaşmada ise taraflar birbirlerine üstünlük sağlayamadı.

Ankara'da siyah-beyazlılar 61, kırmızı-siyahlılar ise 28 gol attı.

-Gençlerbirliği'nde 2 eksik-

Evsahibi Gençlerbirliği ise sakatlıkları bulunan iki oyuncudan yoksun olarak Beşiktaş maçına çıktı.

Kırmızı-siyahlılarda, Ümit Milli Takım'ın İtalya ile deplasmanda oynadığı maç sonrasında apandisit ameliyatı olan ve şu anda dinlendirilen kaleci Özkan ile ayak bileğinde kapsül zarı yırtığı tespit edilen Mehmet Akgün, teknik direktör Fuat Çapa tarafından kadroya alınmadı.

Bu arada, başkent temsilcisinde, yedekler arasında bulunan Ermin Zec'in 3 sarı kartı bulunuyor. Zec, bu maçta kart görmesi halinde gelecek hafta deplasmanda yapılacak Sivasspor maçında cezalı duruma düşecek.

Öte yandan, karşılaşma öncesinde Gençlerbirliği Kulübü Yönetimi, basın mensuplarına baklava ikram etti.

-Beşiktaş taraftarı tribünde-

Gençerbirliği ile Beşiktaş arasında yapılan maça evsahibi takım taraftarları fazla ilgi göstermezken, Beşiktaş taraftarları kendilerine ayrılan tribünün tamamını doldurdu.

Siyah-beyazlı taraftarlar, maç öncesinden başlayarak yaptıkları tezahüratlarla takımlarını desteklerken, takımın ısınmak için sahaya çıkmasıyla birlikte daha da coşkulu bir görüntü sergilediler. Beşiktaş taraftarları, futbolcuları tek tek tribüne çağırarak zorlu maç öncesi moral verdiler.

star