Inter"le bonservisi için her konuda anlaşıldı ama Quaresma işi yokuşa sürüp duruyor. Madrid"de bulunan Adalı ve Zülfikaroğlu son görüşmeden somut bir sonuç alamazsa transfer rafa kalkacak.

BEŞİKTAŞ"TA ismi haftalardır transfer gündeminde olan ve yılan hikâyesine dönen Portekizli Ricardo Queresma"nın transferi bugün olumlu ya da olumsuz mutlaka sonuçlanacak. Siyah-beyazlılarda futbol komitesi başkanı Serdal Adalı ile yönetici Cengiz Zülfikaroğlu İspanya"nın başkenti Madrid"de günlerdir görüşmeler yaparken, Portekizli oyuncunun kulübü Inter"le her konuda anlaşma sağlandı ve iş sadece Quaresma"nın ikna edilmesine kaldı.

İTALYAN ekibinin kadrosunda düşünmediği yıldız için yapılan görüşmeler hakkında bilgi veren basın sözcüsü Mete Düren, başkan Yıldırım Demirören"in de Madrid"deki temasların sonucunu beklediğini ifade ederek “Bu görüşmeler olumlu geçerse yarın (bugün) sabah da Başkanımız Yıldırım Demirören Madrid"e gidecek ve nihai görüşmeyi yapacak. Eğer görüşmeler olumsuz geçerse de transfer komitemiz İstanbul"a dönecek” dedi.

DÜREN görüşmelerin neden uzadığıyla ilgili bir soruya ise “Bu durum oyuncunun farklı beklentileri olabileceği anlamına gelebilir. Sadece fiyat artırarak oyuncuyu getirmek de çok doğru değil. Takımdaki dengeleri göz önünde bulundurmak zorundayız” yanıtını verdi.

BUTÜN bu gelişmelerden çıkan sonuç şu: Beşiktaş, Portekizli oyuncudaki sabrının artık sonuna geldi. Aylardır sürdürülen temaslara ve birebir yapılan görüşmelere rağmen yıldız futbolcunun ikna edilememesi yönetimin de tavrının değişmesine neden oldu. Teknik direktör Mustafa Denizli"nin de yönetimin aksine Ricardo Quaresma konusunda ısrarcı olmadığı biliniyor. Eğer Adalı ve Zülfikaroğlu"nun yaptığı son görüşmeden de somut bir sonuç elde edilemezse Beşiktaş için Ricardo Quaresma defteri tamamen kapanacak.

Q7 gelirse indirim yok

Portekizli daha imza atmadı ama takım içinde huzursuzluk başladı bile...

Yönetimin Quaresma için astronomik rakamları gözden çıkarması, fedakârlık istenen yıldızları kızdırdı.

BEŞİKTAŞ yabancı transferde tüm enerjisini Quaresma"ya harcarken, bu oyuncu için gündeme gelen yüksek rakamlar takım içinde homurdanmalara neden oldu. Bunun sebebi ise kulübün içinde bulunduğu ekonomik kriz nedeniyle özellikle yıllık maliyetleri yüksek olan oyuncularla görüşerek ücretlerinde indirime gitmeyi planlayan yönetimin Portekizli için astronomik rakamları gözden çıkarması...

SENEDE 2.5 milyon Euro"yla takımın en çok kazanan oyuncularının başında gelen Nihat daha önce öneri gelmesi durumunda ücretinde indirime gidebileceğini açıklamıştı. Nihat gibi diğer oyuncular da fiyat indirimine sıcak bakarken, Quaresma ile görüşmelerin başlamasının ardından bu hava dağıldı.

YILDIZLARIN TAVRI NET

BAŞTA Nihat (2.5 milyon Euro), Nobre (2 milyon 150 bin Euro), Delgado (2.1 milyon Euro) ve Ernst (2 milyon Euro) olmak üzere diğer yıldızların da, gelirse yıllık 3-3.5 milyon Euro alacak olan Quaresma"ya verilecek rakamı protesto etmek için indirim teklifini kabul etmeyecekler

Vatan