İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün talimatı ile 1 saat gecikmeli sınava alınan öğrencilere ek süre verilmedi.
 
Sınava girmek için aileleri ile okula gelen başörtülü öğrenciler, okul yönetimi tarafından içeri alınmadı. Bunun üzerine okul bahçesinde yönetime tepki gösteren aileler polis tarafından diğer öğrencilerin rahatsız olmaması için dışarı çıkarıldı. Okul kapısı önünde uzun bir bekleyiş yapan aileler ve öğrenciler okul yönetime tepkilerini dile getirdi. Torunu sınava giremeyen Necati Uzuntok isimli vatandaş, "Çocuklarımızı almadılar. Hepsi ağlıyorlar. Bizi muhatap alan yok" diyerek tepkisini dile getirdi. 
 
Beklentimiz kalmadı
 
Öğrenciler bir saat sonra Şehitkâmil İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Çam'ın okula gelmesiyle birlikte sınava alındı. Öte yandan, sınava 1 saat sonra giren öğrenciler soruların tamamını yapamadıklarını ifade ederek, sınavdan bir beklentilerinin kalmadığını belirtti. Sadece 40 dakika içinde sorulara cevaplamak durumunda kaldıklarını belirten öğrenciler, haklarını demokratik yollarla arayacaklarını belirtti
 
Öte yandan, Kahramanmaraş'ta altıncı sınıflar için yapılacak olan bursluluk sınavı için kitapçıklar açıldığında içinden dokuzuncu sınıf kitapçığı çıktı. Salon görevlilerince son anda fark edilerek durum ilgili yerlere bildirildi ve hemen müdahale edildi. Sınavda herhangi bir aksama olmazken bakanlığın vermiş olduğu talimatlar neticesinde çocuklar mağdur edilmeden sınava aynı türden kitapçıkların fotokopileri çoğaltılarak devam edildi.
 
bugün