Oyların yaklaşık yarısının sayımı tamamlanırken, Putin büyük bir farkla önde giden Medvedev ile birlikte Kızıl Meydan'da düzenlenen konserde sahneye çıkarak taraftarlarını selamladı.

Seçim sonuçlarına göre adayları Medvedev'in açık farkla önde olduğunu ifade eden Putin, “Seçimler tamamen anayasaya uygun şekilde yapıldı” diye konuştu.

Medvedev'i kutladığını ve başarı dilediğini belirten Putin, “Böylesi bir zafer, bir sürü yükümlülüğü de beraberinde taşıyor. Bu zafer son 8 yılda seçtiğimiz, izlediğimiz yönün garantisi ve devam edeceği anlamına geliyor” dedi.

Kızıl Meydan'daki sahneye Putin'in yanında üstünde kot pantolon ve deri ceketle çıkan Medvedev de, taraftarlarına el salladıktan sonra yaptığı konuşmada, istikrarın güvence altına alınacağını söyledi. Medvedev, “Vladimir Putin tarafından belirlenen yolu koruyabiliriz, bunu yapmak için her türlü şansımız var” dedi.

Medvedev, Putin'e teşekkür ederek, “İstikrarı artırıp, insanların refah seviyesini yükselteceğiz, seçtiğimiz bu yönü daha da ileri götüreceğiz” diye konuştu.

OYLARIN YARISI SAYILDI

Bu arada Merkez Seçim Komisyonu, oyların yarısının sayımının tamamlandığını duyurdu. Buna göre, Medvedev'in yüzde 68.20, Komünist Parti lideri Gennadiy Züganov'un yüzde 18.54, aşırı milliyetçi Liberal Demokrat Parti lideri Vladimir Jirinovski'nin yüzde 10.63 ve Demokratik Parti Başkanı Andrey Bogdanov'un da yüzde 1.36 oranında oy alığı kaydedildi.

Seçime katılım oranı, yerel saatle 19:00'a (TSİ 18:00) kadar yüzde 64.23 oranında oldu. Züganov ve Jirinovski, seçim sonuçlarını kabul etmediklerini belirterek, seçimlerin iptali için mahkemeye başvuracaklarını açıklamışlardı.
Bu arada, Kremlin'den yapılan açıklamada, bugünkü seçimlerin kesin sonuçlarının alınmasının ardından, 7 Mayıs'ta devlet başkanlığı devir teslim töreninin yapılacağı belirtildi.

AA