Acil Durumlar Bakanlığı Tataristan bölge yetkilisi İgor Panşin yaptığı açıklamada, kaza alanındaki kurtarma çalışmalarının sona ermek üzere olduğunu belirterek, kazada hayatını kaybedenlerin sayısının 113'e yükseldiğini ve 20 kişinin hala kayıp olduğunu kaydetti. Kazada 10'dan fazla çocuğun hayatını kaybetmesi ve kaza esnasında olay yerinden geçen iki kargo gemisinin yardım etmek için durmaması halkta büyük tepkiye neden olurken, Putin de kazanın sorumlularına sert tepki gösterdi. 
 
Tataristan'a gidip olay yerinde incelemelerde bulunan Putin, "Bu sorumsuzluk, açgözlülük ve temel güvenlik şartlarının ihlali için ödemek zorunda kalınan bedel son derece korkunç" dedi. Güvenlik güçlerine olayı kapsamlı şekilde soruşturması talimatı veren Putin, "Turizm lisansı olmayan bir şirket bu gemilerin gitmesine nasıl izin veriyor? Buna kim izin verdi? Bu sektörün kanunlarını analiz etmemiz ve sıkı kontrol altına almamız gerekiyor" dedi. 
 
Putin, Tataristan Başkanı Rüstem Minnihanov ile birlikte "Bulgaria" adlı yolcu gemisinin hareket ettiği Bulgar kasabasındaki limandan denize çiçekler attı. Genel Savcılık Bürosu, batan yolcu gemisinin yolcu taşıma lisansının bulunmadığını ve hareket ettikten sonra geminin sol motorunda bazı sorunlar ortaya çıktığını kaydetti. Acil Durumlar Bakanlığı, geminin en fazla 140 kişi taşıma kapasitesi olmasına rağmen, kaza anında gemide 208 kişi bulunduğuna dikkati çekti. (AA)