Bakan Yıldırım, PTT merkezlerine kamera sistemi kurulumunun yapılması çalışmalarının devam ettiğini belirtirken halen 3 bin 845 PTT işyerinden de 382'sinde kamera sistemi bulunduğunu söyledi.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk'ün PTT ile ilgili soru önergesini yanıtladı. Yıldırım, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nun 29 Nisan 2004 tarihli kararı ile paralı posta hizmetlerinin PTT mevzuatı çerçevesinde yetkili olduğu ve halen yürütmekte olduğu faaliyetler dışında bankacılık işlemleri yapılmaması, EFT, Elektronik Menkul Kıymet Transferi ve çek takas sisteminin kullandırılmaması kaydıyla PTTBANK tanıtıcı işareti altında sunulmasının uygun görüldüğünü bildirdi.

6 BİN 120 GİŞE MEMURU ÇALIŞIYOR

Bakan Yıldırım PTT Merkez Müdürlüklerinde 30 Haziran 2008 tarihi itibariyle 6 bin 120 gişe memurunun görev yaptığını bildirdi. Söz konusu memurlara mali sorumlulukları nedeniyle ücret skalasının 2'nci düzeyinden ücret ödendiğini kaydeden Yıldırım, "Ayrıca eleman temininde güçlük çekilen yerlerde çalışan personele (3000) gösterge rakamının memur aylık katsayı ile çarpımı sonucu bulunacak tutarı geçmeyecek şekilde ek ödeme yapılmasına ilişkin esaslar kapsamında İstanbul Anadolu, İstanbul Avrupa Yakası, Ankara, İzmir, Adana, Antalya ve Bursa Başmüdürlüklerimizde çalışan veznedar, gişe memurları ve dağıtıcılara 15 Aralık 2004 tarihinden itibaren ek ödeme yapılmaktadır" dedi.

HIRSIZLIK VE GASP KAYIPLARI 2 MİLYON 375 BİN TL

Bakan Yıldırım, son 5 yılda PTT Merkez Müdürlükleri ve şubelerinde çalışırken soygun, hırsızlık ve gasp olayları sonucunda 3 personelin hayatını kaybettiğini ve 5 personelin de yaralandığını bildirdi. Yıldırım son 5 yılda meydana gelen hırsızlık ve gasp olayları nedeniyle PTT'nin toplam olarak 2 milyon 375 bin 471 TL kayba uğradığını kaydetti.

PTT İŞYERLERİNE KAMERA KURULACAK

Bakan Yıldırım PTT idaresince, 2008 yılı Haziran ayı sonu itibariyle 998 merkez, 2 bin 195 şube ve 652 acentelik olmak üzere toplam 3 bin 845 işyerinde hizmet verildiğini söyledi. PTT Bank olarak düzenlemesi yapılmış PTT merkezlerine kamera sistemi kurulumunun yapılması çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Yıldırım bugün itibariyle 382 PTT Merkezinde kamera sisteminin kurulu bulunduğunu bildirdi. Güvenli bölge dışında kalan işyerlerinin tamamına alarm sisteminin bağlandığını ifade eden Yıldırım, halen PTT işyerlerinde bin 78 güvenlik personelinin görev yaptığını söyledi. 2 bin 375 adet PTT Merkez Müdürlüğüne kapalı devre kamera sistemi alımı için 29 Mayıs 2008 tarihinde ihaleye çıkıldığını bildiren Bakan Yıldırım "Gelinen aşamada firma tarafından yapılan kurulumlar komisyondaki mühendislerce değerlendirilecek olup olumlu rapor düzenlenmesi halinde 2 bin 375 adet PTT Merkez Müdürlüğüne kurulum yapılmasına başlanacaktır" dedi.

Yıldırım gasp ve silahlı soygun olayları sonucu ortaya çıkan PTT zararının tahsilini teminen olaya karışan personelden herhangi bir tazmin isteminde bulunulmadığını belirterek hırsızlık olayları sonucunda personelin ihmali bulunan durumlara özgü olmak üzere PTT alacağının sorumlu personelden tahsilini teminen 2007 yılında 5, 2008 yılında da 5 dava açıldığını bildirdi.

SABAH