PTT sınavı 12 Ağustos'ta gerçekleşirken aradan geçen 1 ayın ardından sınava giren adaylar "PTT sınav sonuçları ne zaman açıklanacak' sorusunu sıklaştırmıştı. PTT Destek Hattı da bu kafa karışıklığını ortadan kaldırma adına 'PTT A.Ş. 2018/1 Personel Alım yazılı sınav sonuçlarının 20 Eylül 2018 tarihinde açıklanması bekleniyor.' açıklamasını yaptı. Bugün itibarıyla sonuçların açıklanmasına 1 gün kaldı. Şimdi adaylar sabırsızlıkla sonuçların açıklanmasını bekliyor. Şimdiki cevabı merak edilen konu ise PTT sınav sonuçlarının saat kaçta açıklanacağı...

PTT SONUÇLARI SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

PTT sınav sonuçları için tarih 20 Eylül olarak belirtildi fakat saat konusunda henüz net bir açıklama yok. SOnuçların öğlen saatlerinde açıklanması bekleniyor.Sonuçlar açıklanır açıklanmaz aşağıdaki linke tıklayınız.

PTT SINAV SONUÇLARI

SONUÇLARA İTİRAZ EDİLEBİLECEK

Yazılı ve/veya sözlü sınav sonucuna ilişkin itirazlar, sonuçların yayınlandığı günü takip eden 7 (yedi) gün içerisinde yapabilecek. Yazılı ve sözlü sınav sonucu itirazına ilişkin hususlar sınav sonuçlarının yayınlandığı tarihte adayların erişimine açılacak.

KAÇ PUAN ALMAK GEREKİYOR?

Sınavda; Avukat, Mimar, Mühendis, PTT Uzman Yardımcısı ile Tekniker pozisyonlarına başvuranlardan yazılı ve sözlü sınav sonucunda 70 puan ve üstü alanlar; Gişe ve Büro Görevlisi (Sigortacılık), Gişe ve Büro Görevlisi (Bankacılık), Gişe ve Büro Görevlisi (Pazarlama), Gişe ve Büro Görevlisi (Lojistik), Gişe ve Büro Görevlisi, Gişe ve Büro Görevlisi (PTT'de çalışan firma elemanı), Postacı, Postacı (PTT'de çalışan firma elemanı) pozisyonlarına başvuranlardan yazılı sınav sonucunda 60 puan ve üstü alanlar başarılı sayılacak.

GÖREVE BAŞLAMALAR NE ZAMAN OLACAK?

Yazılı ve sözlü sınav sonucunda atanmaya hak kazanan adayların atama işlemlerine, yazılı ve sözlü sınav sonucunun ilan edildiği tarihten itibaren belirli dönemler halinde en geç bir sene içinde başlanılacak.

Yazılı sınav sonucunda müşteri ilişkilerinin ön planda olduğu gişe ve büro görevlisi ile postacı pozisyonlarına atanmaya hak kazanan adaylara uygun psikometrik inceleme yaptırılacak ve sonucuna göre atamaları yapılabilecektir. Ancak belirtilen testi yaptırmayan adayların atamaları yapılmayacak.