PTT Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, son zamanlarda kendisini PTT görevlisi olarak tanıtan bazı kişilerin birtakım dolandırıcılık eylemleriyle vatandaşlardan haksız kazanç sağladıklarının tespit edildiği belirtildi.

Kuruluşla hiçbir ilgisi olmayan şahısların, vatandaşların evlerine girerek veya telefonla arayarak kendilerini PTT mensubu olarak tanıttıkları ve sözde kuruluş adına getirdikleri kargo, aps gibi gönderileri sahte alıntı belgesi düzenleyerek para karşılığında teslim ettiklerinin anlaşıldığı ifade edilen açıklamada, vatandaşlara, yapılan dolandırıcılık konusunda mağdur olmamaları için kendilerini PTT görevlisi olarak tanıtarak ücret talep eden kişilerden kurum kimlik kartlarını göstermelerini istemeleri konusunda uyardı.

PTT, vatandaşlardan şu konularda dikkatli olmalarını istedi:
"Vatandaşlar, kendilerine teslim edilmek istenen ürünün veya ödeme şartlı gönderilerin üzerinde PTT'ye ait geçerli bir barkod numarası olup olmadığına dikkat etmeli. Üzerinde barkod numarası bulunmayan hiçbir ödeme şartlı gönderiyi ya da ürünü kabul etmemeli.

Özellikle gönderici ve alıcı ad ve adres kısımlarının kendileriyle ilişkili olup olmadığı hususuna dikkat ederek, kendilerinin beklemediği gönderilere karşı daha ihtiyatlı davranmalı.

Şüpheli durumlarda gönderiyi teslim almayarak en yakın polis karakoluna veya PTT işyerine müracaat etmeli ya da müşteri memnuniyeti ve güvenliğine yönelik haftanın 7 gün 24 saati kesintisiz hizmet sunan 444 1 788 Çağrı Merkezi'ni telefonla arayarak yardım almalı."

PTT'nin, www.ptt.gov.tr internet sitesinde bulunan ilgili alana gönderiye ait barkod numarası girmek suretiyle gönderiyle ilgili bilgilere anında ulaşılabileceğinin de hatırlatıldığı açıklamada, vatandaşlardan, şüpheli durumlarda gönderiyi almamaları istendi.