Akdeniz Üniversitesinde, 4 ve 6 Nisan tarihleri arasında çıkan olaylarla ilgili dava açıldı. Akdeniz Üniversitesi Yerleşkesi içerisindeki Akdeniz Öğrenci Yurdunda 4 Nisanda, karşıt görüşlü öğrenciler arasında, 6 Nisan tarihinde de öğrencilerin yanı sıra, üniversite dışından tabanca, satır, bıçak gibi aletlerle yerleşkeye gelenlerin karıştığı olaylarla ilgili olarak, tutuklanan ya da tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan şüphelilerle ilgili savcılık dava açtı.

Antalya 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, öğrencilere tabancayla ateş eden ve bu görüntüleri Anadolu Ajansı foto muhabiri tarafından kare kare görüntülenen Ömer U'ya (34) 3 ayrı suçlama yöneltildi. Savcılık, yerleşke içerisindeki olaylarda tabancayla 9 el ateş ettiği tespit edilen Ömer U hakkında, 9 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle ''Öldürmeye teşebbüs'', 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası talebiyle ''Suç işlemeye tahrik'' ve 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle ''silahlı tehdit'' suçlamaları olmak üzere 3 ayrı suçlamayla ilgili toplam 13 yıldan 25 yıla kadar hapis cezası talep etti.

Savcılık olaylara karıştığı iddia edilen öğrenciler ve üniversite dışından gelen zanlılar hakkında da ''Kamu malına zarar verme'' ve ''Suça tahrik'' suçlamalarıyla çeşitli sürelerle hapis cezaları talep etti. İddanamenin kabul edilmesiyle birlikte Akdeniz Üniversitende yaşanan olaylara ilişkin açılan davada, sanıkların yargılanmalarına temmuz ayında başlanılacak. Öte yandan, olaylara karıştığı görüntü kayıtlarıyla tespit edilen ve öğrenci olmadığı belirlenen Savaş Y. adlı kişinin de önceki gün tutuklandığı öğrenildi.

AA