Türkiye Yol-İş Sendikası İzmir 2 Nolu Şubesi tarafından Aydın Özel İdare’de görev yapan bayan personeller için 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliği düzenlendi. Programa Vali Yardımcısı Celal Ulusoy, Özel İdare Genel Sekreteri Halil İbrahim Aktemur, Genel Sekreter Yardımcısı Levent Aydın Karaca, Yol-İş Sendikası 2 Nolu Şube Başkanı İsmail Evran, Sendika Temsilcisi Mustafa Mutlu ve Özel İdare’de halen gören yapan ve emekliye ayrılan bayan personeller katıldı.
Etkinlikte konuşan Yol-İş Sendikası 2 Nolu Şube Başkanı İsmail Evran, “Bugün burada sizlerle birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Çünkü sizler her şeyin en güzeline layıksınız. O şefkatle o sevgiyle çocukların bakımı size düşüyor. Hangi fedakarlığınızı anlatayım ki yeryüzünde yaşayan canlıların içinde en kutsal varlık kim derlerse, analardır ve kadınlardır” dedi.
Özel İdare Genel Sekreteri Halil İbrahim Aktemur da, “Kadın eli değmeyen hiçbir şey tamam değildir. Bu konu üzerinde hanımlarımızı, bayanlarımızı, bayan arkadaşlarımızı, analarımızı, bacılarımızı ne kadar insan gözüyle yüceltmeye çalışırsak çalışalım; onların o yüceliğine erişemeyiz. Bunun için öncelikle bugünlere erişmiş ve emekliliğe alnının teriyle kazanmış olan arkadaşlarımız başta olmak üzere hepinizin tekrar kadınlar gününü kutluyor ve saygılar sunuyorum” diye konuştu.
Kadınların mücadelesinden ve başarılarından örnekler veren Vali Yardımcısı Celal Ulusoy ise, kadınların aslında her mesleği yapabileceğini belirterek, “Çalışanlar olarak bugüne kadar elde edinilen kazanımlar, bizlerden yüzlerce yıl önce bir çok fedakarlıklarla elde edildiği için kullanıyoruz. Bunun kıymetini asla unutamayız. Sendikacılarımız çok iyi bilir. Hak verilmez alınır. Bir birey olarak, kadınlar olarak isterseniz ve mücadele ederseniz hayatta başaramayacağınız bir şey yoktur. Sizlerde bugün dünya emekçi kadınlar gününü kutlarken, hepimiz aslında bir uğraşı bir çabanın içindeyiz ve geçmişte verilen mücadeleleri hatırlamak adına bugünleri kutluyoruz. Çalışmak çalışabilmek büyük bir kıymet büyük bir şanstır. Birbirinize kenetlenin çocuklarınıza bilinç aşılayın çalışmanın ve emekçi olmanın değerini ülkemiz ve kendiniz için, dünya ve insanlık için neler ifade ettiğini kutlamaya çalışın” şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından emekliliğe ayrılan Ayşe Yıldızhan, Semra Öğlü, Muhsine Paköz, Şefika Pınar, Selma Dündar, Bengü Örtmen, Özcan Gümüş ve Fadime Seval’e protokol tarafından teşekkür plaketi verildi. Davetli bayanlara fular ve karanfil dağıtıldı, fıstık çam fidanı hediye edildi.
Zaman zaman duygusal anların yaşandığı etkinlikte Özel İdare personeli kadınlar hep birlikte eğlenerek stres attı. Kadınların coşku ve heyecanına ortak olan Vali Yardımcısı Celal Ulusoy, Özel İdare Genel Sekreteri Halil İbrahim Aktemur ve Yol-İş Sendikası 2 Nolu Şube Başkanı İsmail Evran’ın birlikte sahneye çıkarak zeybek oynaması renkli görüntülere sahne oldu. Beğeni toplayan protokol üyelerinin başarılı zeybek oyunu ayakta alkışlandı.

83.20120309125357.jpg

85.20120309125405.jpg

86.20120309125412.jpg