Tek Gıda İş Sendikası Güney Anadolu Bölge Başkanlığı"nın bulunduğu iş hanının önünde toplanan işçiler, "Tekel Adana Sigara Fabrikası"na sahip çık" toplantısı için kendilerine destek veren çok sayıda siyasi parti ve sivil toplum örgütü üyesi 1000 kişiyle birlikte fabrikaya doğru yürüyüşe geçti. CHP Milletvekilleri Türk- İş eski başkanlarından Bayram Meral, Tacidar Seyhan ve Tek- Gıda İş Sendikası Genel Sekreteri Macit Amaç ile birlikte adliye önünden D-400 karayoluna çıkan işçiler, "Adana uyuma fabrikana sahip çık', "Ak ak dediler memleketi sattılar', "Tekelden bizim ölümüz çıkar', "Tekel'e uzanan eller kırılsın' ve "Tekel Ata'nın emanetidir' sloganları atarak yürüdü. Polis, Tekel Fabrikası yakınlarında yolu trafiğe kapatmak isteyen işçileri uyardı. Uyarıya karşın yolu kapatmaya çalışan işçiler ile polisler arasında kısa süreli itişme oldu. Polisin müdahalesi sonucu kaldırımdan yürüyerek fabrika önüne gelen işçiler burada yolu kapattı.
Polislerin yolu açmaları konusunda yaptığı uyarıya işçilerden birisinin, "PKK"lılara bile bu kadar kötü davranmıyorsunuz' sözleri üzerine arbede çıktı. Çevik Kuvvet ve sivil polis memurları, yolu açmak için cop ve biber gazı kullanarak işçileri dağıtmaya çalıştı. CHP Adana Milletvekili Tacidar Seyhan, işçiler ile polisleri yatıştırmaya çalışırken, yaklaşık 10 dakika süren arbedede 2"si kadın 4 fabrika işçisi ile 4 polis memuru yaralandı. Polislerin işçileri dağıtıp yolu açmasının ardından yaralılar çeşitli hastanelere götürüldü.


MERAL'DEN HÜKÜMETE ELEŞTİRİ

CHP İstanbul Milletvekili Bayram Meral, Tekel Sigara Fabrikası bahçesinde yaptığı konuşmasında hükümetin teker teker fabrikaları, kuruluşları özelleştirdiğini söyleyerek, “Vatanı topuyla tüfüfeğiyle ele geçiremeyenler, bugün ülkenin değerlerini satın alarak ele geçiriyor. Hükümet ABD ve Avrupa Birliği'ne yakasını kaptırmış, kafasını da IMF"ye teslim etmiş bedeniyle duruyor. Bizler sonuna kadar sizlerin yanınızdayız. Sizler vatanı talan etmiyorsunuz, hakkınızı arıyorsunuz. Yılmayın, mücadelenize devam edin” dedi. Daha sonra konuşan Tekgıda- İş Sendikası 4'üncü Bölge Temsicisi Gürsel Diliçıkık da vatanseverliğin sınandığı günlerde olduklarını ileri sürerek, “Kefenlerini giymenin ne demek olduğunu Atlantik ötesinde oturan Amerikan kovboyuna ve onun Türkiye'deki maşalarına göstermek için giydik. Kahraman Tekel işçisi 15 yıldır direniyor. Emperyalistler, vatan hainleri ve işbirlikçiler, nasıl bir belaya çattıklarını asıl şimdi görecekler” diye konuştu.