Söğütlü İlçesi’nde 2005 yılında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla süs bitkisi yetiştirmek için aldığı kredi ile 3 bin 500 kök çam fidanını yetiştiren Vedat Taş, çam ağaçlarını satamayınca Söğütlü Kaymakamlığı’ndan yardım istedi. "Müşteri bulmak bizim işimiz değil" yanıtını alan Taş, 1000 çam ağacını protesto amacıyla motorlu testere ile kesti. 
 
İlçede oturan 48 yaşındaki Vedat Taş, 2005 yılında Söğütlü Kaymakamlığı tarafından bölgede süs bitkiciliğini geliştirmek amacıyla Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla dağıtılan krediden yararlanarak 3 bin 500 TL karşılığında 3 bin 500 kök çam ağaçı fidesi aldı. 
 
KREDİSİNİ ÖDEMEK İÇİN AĞAÇLARI SATMAK İSTEDİ 
Çam ağaçı fidelerini diken Taş, kredinin ödeme günü geldiğinde boyları 2 metreyi bulan çam ağaçlarını satmak istedi. Ancak müşteri bulamadı. Kaymakamlığa giderek kredi konusunda ve çamları müşteri bulunması konusunda yardım isteyen Taş kendisine "Sana müşteri bulmak bizim işimiz değil" denildiğini belirterek şunları söyledi: 
 
"Kaymakamlık bize 2005 yılında süs bitkisi yetiştirmek üzere 3 bin 500 TL verdi. Bizde o parayla 3 bin 500 çam fidesi aldık. Bunları büyüttük şimdi bunları bizden alan yok. Çamlar elimizde kaldı. Bize verdiği parayı istiyor fakat kazanç olmadığı için onu da veremiyoruz. Bende şimdi hepsini kesiyorum yerine pancar, mısır ekip değerlendireceğim. 15 bin lira masrafım oldu. 5-6 yıldır bu ağaçlar burada hizmet verdik. Çam ağaçlarını ihtiyacı olan komşularımızla birlikte kışlık odun ihtiyacını karşılamada kullanacağım." 
 
Söğütlü Kaymakamı Adil Karakaş, 2005 yılında İlçe’de süs bitkiciliğinin gelişmesi için kredi dağıtıldığını belirterek. Bu kişinin kredi alıp almadığı noktasında bilgi sahibi değilim’ dedi.(dha)