Ünlü üroloji uzmanı Doktor Ashutosh K. Tewari, “Prostat kanserinden korunmak için yemeklerde hayvan yağı kullanmayın, sıkı diyet uygulayın, kırmızı eti kesin, bol bol mantar yiyin” dedi.

Vatan'daki habere göre, bugüne kadar 4 bin robotik prostat ameliyatına imza atan ve prostat kanseri alanında dünyanın önde gelen doktorlarından birisi olan New York Presbyterian Hastanesi Weill Cornell Tıp Fakültesi Üroloji Ana Bilim Dalı Bölüm Başkanı Dr. Ashostosh Tewari Türkiye"ye geldi. Örnek ameliyatlar yapan ve Türk doktorlara ders vermek için İstanbul"a gelen Dr. Tewari prostat kanserinde merak edilenleri anlattı. İşte Dr. Tewari"den şaşırtıcı açıklamalar:

"Hayvan yağı kullanmayın"

“Prostat kanserinin önüne geçebilmek için günlük hayatta pratik olarak alınabilecek birçok önlem var. Örneğin yemeklerimizde hayvan yağı kullanmamak, sıkı bir diyet uygulamak, kırmızı eti kesmek, bol bol mantar yemek gibi. Aslında besin zincirindeki tüm yemeklerden yenilebilir ancak mutlaka fazla kilolardan kurtulmak, yeşil sebzeye ağırlık vermek ve bol bol aerobik ve egzersiz yapmak prostatın önüne geçmek için önemli.”

"Hücreleriniz saldırgan"

“Yapılan araştırmalara göre Batı ülkelerinde prostat sorunlarına Doğu, Uzak Doğu ve Orta Doğu ülkelerine göre daha fazla rastlanıyor. Türkiye"de de Batı"ya oranla daha az prostat sorunu olan erkekler var. Temel fark ise Türkiye"de prostat kanserine yakalananlardaki kanser hücrelerin çok daha saldırgan olması. Bunun sebebi ise genetik etkiler, sağlıklı yaşam, yapılan diyet ve egzersizler gibi etmenler. İncelemelerimde Türk erkeklerinin prostat sorunlarının geç farkına vardığını gördüm.”

vatan