Aydın il merkezi ve Germencik ilçesinde düzenlenen operasyonlarda terör örgütü propagandası yapan ve yasak yayın bulunduran 2 zanlı gözaltına alındı.
Edinilen bilgiye göre; Aydın il merkezinde devriye görevini yürüten polis ekipleri elinde siyah bir çanta taşıyan ve durumundan şüphelendikleri M.S"yi durdurdu. Şüphelinin üzerine ve elinde taşıdığı çantada yapılan aramalarda terör örgütüne ait yasak bir yayın olduğu tespit edildi. Dergilerin kendisine il başkanlığı tarafından verildiğini itiraf eden M.S., 20 adet dergiyi Ovaeymir belde teşkilatına götürmesinin istendiğini beyan etti. Hakkında 1 ay yayın durdurma kararı olan 20 adet dergiye el konulurken, şüpheli M.S. gözaltına alınarak adliyeye sevk edildi.
Öte yandan; alınan bir ihbarı değerlendiren polis ekipleri Didim ilçesinde daha önceden belirlenen bir adrese operasyon düzenledi. Yapılan operasyonda terör örgütüne ait yasak bir dergiden 149 adet ele geçirilirken, olayla ilgili olarak G.A. isimli bir şüpheli gözaltına alındı. Yasak yayınlar muhafaza altına alınırken zanlı adliyeye sevk edildi. Olaylarla ilgili soruştura devam ediyor.