Prometheus filminin yönetmeni Ridley Scott, senaristi Damon Lindelof ve yıldızları Charlize Theron ile Michael Fassbender bu hafta sonu filmlerinin tanıtımı için çizgi-roman ve bilimkurgu fuarı WonderCon 2012'de idi. Bilim-kurgu türünün son dönemdeki en fazla merak edilen yapımına imza atan Ridley Scott filmi hakkında önemli açıklamalarda bulunurken devam projesi için de yeşil ışık yaktı.
Senarist Damon Lindelof projeyi kabul etmesinde Yaratık (Alien)'ın parmağının olduğunu ve Prometheus'un Alien referanslarıyla dolu olduğunu söyledi. Filmde android David'i canlandıran Michael Fassbender ise senaryodan oldukça etkilendiğini "Her sayfasında açıklayamadığım yeni ve gizemli birşeyler vardı" sözleriyle açıkladı.
Filmin 3D olmasına değinen Scott ise, bu teknolojinin filmin görselliğini arttırdığını kadar maliyetleri de etkilediğine değinerek, büyük bir rekabetin olduğu bu janrda sadece özgünlüğü olan işlerin ayakta kaldığına dikkat çekti. Alien evrenini yeni ve farklı bir boyuta taşıyan Prometheus'un görselliğine, beraberinde getirdiği önemli sorulara ve tek bir filme sığmayacak kadar derin bir hikâyeye sahip oluşuna değinen yönetmen, önümüzdeki yıllar da devam filmleriyle epey ses getireceğe benziyor...