Stockholm"de Uluslararası Dünya Gençler Su yarışmasında, 30 ülkeden 53 öğrencinin sunduğu projeler arasında Ceren Burçak Dağ birinci oldu. Ceren"e birinciliği, ”Yağmur damlalarından enerji” üretme
projesi getirdi.

Aynı proje ile geçen yıl TÜBİTAK"ın yarışmasında dereceye giremeyen Ceren, ”Umarım bu dünya birinciliğim TÜBİTAK"a anlamlı bir mesaj olur” dedi. Aynı zamanda beş bin dolar para ödülünü de kazanan Ceren Burçak Dağ, ”Üç yıldır TÜBİTAK yarışmalarına katılıyorum. Teşvik ödülünden başka bir şey alamadım. Ancak uluslararası yarışmalarda Polanya"dan sonra İsveç"te de dünya birinciliğini kazanmamı düşündürücü buluyorum” dedi.

Belki Nobel"i de alırım

Ceren Burçak Dağ, bu başarılarında fizik ve matametik hocalarının çok büyük katkısı olduğunu, onların da katıldığı bir törende bu ödülü aldığı için çok mutlu olduğunu söyledi.
Matamatik ve fizik derslerinde çok başarılı olduğunu söyleyen Ceren Burçak Dağ, en büyük hayalinin İsveç"te fizik dalında Nobel ödülünü almak olduğunu belirtti. Ceren Burçak Dağ, ”Yarışmaya katılan diğer projelere baktığımda, dünya birinciliğini alacağıma inanıyordum. Yanılmadım, çok mutluyum” diye konuştu.

Yağmur damlalarının düşmesini enerji dönüştüren projenin geliştirilmesi için başta Amerika olmak üzere Avrupa ülkelerinden de talepler geldiğini söyleyen Ceren Burçak Dağ, ”Ben bir Türk olarak bu buluşumun önce kendi ülkemde hayata geçmesini ve diğer ülkelere satılmasını arzularım” dedi.

Hürriyet