Kuşadası'nda dün gece bir otelin sahibi ile oğlunun öldürüldüğü olayla ilgili olarak bir başka otelde garson olarak çalışan bir kişi gözaltına alındı. Bu arada, görgü tanıklarının tespitine rağmen, gözaltına alınan zanlının cinayetini işlediğini kabul etmemesi üzerine polis ekipleri, cinayetlerin işlendiği caddenin çevresinde projektörle katil silahı aradı.
Kuşadası'nda büyük yankı uyandıran korkunç infaz sonucu Dereli oteli işleten 45 yaşındaki Mustafa Dereli ile oğlu 16 yaşında Nejdet Dereli'nin silahlı saldırıyla öldürülmesi üzerine Kuşadası Polisi olayın aydınlatılması için geniş çaplı bir operasyon başlattı. Olayın ardından, görgü tanıklarının da ifadesi doğrultusunda 28 yaşında V.S. isimli bir kişi polis tarafından gözaltına alındı. Görgü tanıklarının da tespitine rağmen zanlı V.S. cinayeti işlediğini kabul etmeyince, polis ekipleri sabaha kadar projektörle silah aradı. Cinayetin işlendiği İstiklal Caddesi ile Şehir Stadyumu ve Şehit Kaya Aldoğan Lisesi civarında arama yapan polis ekipleri, olayda kullanılan silahı bulamadı.
Otel işletmecisi baba ile oğlunu öldürdüğü iddia edilen zanlı V.S.'nin Kuşadası Atatürk Bulvarı üzerindeki 4 yıldızlı bir otelde garson olarak çalıştığı ortaya çıktı. Sorgulamasında suçlamaları kabul etmeyen V.S.'nin soruşturmanın tamamlanmasının ardından mahkemeye sevk edileceği kaydedildi.