Koçarlı ve Söke Ovası 2. Kısım Altyapı, Toplulaştırma ve Drenaj Projesi çalışmalarında izlenecek yolu belirlemek üzere toplantı yapıldı.
Tarım Reformu Genel Müdür Yardımcısı Hasan Duman başkanlığında Söke ilçesine bağlı Bağarası beldesinde yapılan toplantıya, Tarım Reformu Bölge Müdürü Hasan Akbay, Bağarası Belediye Başkanı Salih Özdemir, Söke Ziraat Odası Başkanı Kemal Kocabaş, Koçarlı Ziraat Odası Başkanı Rıza Arslan, Koçarlı?Bağarası Ovası Sulama Birliği Başkanı Nedim Kaplan ile Çalışlı, Karaatlı, Burunköy, Yeniköy, Akçakaya ve Nalbantlar köy muhtarları ve toplulaştırma projesi ihalesini kazanan yüklenici firma müdürü Cem Oktay Senemoğlu katıldı.
Duman, toplantıda yaptığı konuşmada, söz konusu projenin Koçarlı ilçesine bağlı Yeniköy, Bıyıklı, Kasaplı, Yağhanlı, Haydarlı ile Söke ilçesine bağlı Bağarası beldesi ve Çalışlı, Karaatlı, Burunköy, Yeniköy, Akçakaya, Nalbantlar ve Pamukçular köyleri olmak üzere toplam 13 yerleşim biriminde uygulanacağını kaydetti.
Proje alanının 9 bin 877 hektar olduğunu belirten Duman, proje ile ilgili şu bilgileri verdi:
''Yol uzunluğu 322 kilometre. Bu yola 453 bin metreküp stabilize malzeme serilecek olup, yüzey tahliye uzunluğu 322 kilometredir. Bıyıklı Beldesi ile Menderes Nehri arasında 24 kilometre drenaj kanalı temizliği yapılacak. Azmak ve eski dere yataklarında 400 bin metreküp dolgu yapılacak. Projenin maliyeti 17 milyon TL'dir ve yüzde 20 artışla bu maliyet 20 milyon 400 bin TL'ye çıkacak.''