HABER SERVİSİ - Aydın kent merkezinde Güzelhisar mahallesinde uygulanmasına 15 yıl önce başlanan ve yarım kalan kentsel dönüşüm projesi sahipsiz kaldı.
Kentin merkezinde en işlek Adnan Menderes Bulvarı'nın bir arka sokağında ve Güzelhisar Mahallesi'nde yer alan Torlak semti kente hiç yakışmayan gecekondu mahallesi görüntüsüyle çağdaş ve düzenli Aydın imajına hiç yakışmıyor.

İçiçe geçmiş tek katlı ve yapısal özelliği bulunmayan, kent dokusunun "kanserli hücreleri " konumundaki metruk yapılar şehircilik açısından da günümüz Aydını'na yakışmıyor.

Bir tarafta yükselen düzenli yüksek katlı konutların yer aldığı bulvarın hemen "arka bahçesinin" bu metruk ve içler acısı durumu mal sahipleri ile AY-KONUT arasındaki hukuki sorunlar nedeniyle arapsaçına döndüğünden, kurumlarca el atmaktan çekinilen bu sorun, seçim zamanında da adaylar tarafından çözüm vaatlerine neden olmuştu. Ancak seçim bitti ve konu halen buzdolabında beklemede.
Kentin en merkezi yerindeki bu sorunun Aydınlılar tarafından bir an önce taraflarca masaya yatırılarak gereğinin yapılması bekleniyor.

HABER VE FOTOĞRAF : MEHMET ÖZÇAKIR