Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, MHP Mersin Milletvekili Behiç Çelik"in TRT ile ilgili soru önergesini yanıtladı. Çelik, son dönemlerde TRT kanallarındaki iç yapımların bitme noktasına geldiği iddiasını gündeme getirirken Arınç, bu iddianın gerçeği yansıtmadığını söyledi. TRT"nin kanal sayısının artmasıyla iç yapım sayısında da önemli artışlar yaşandığını dile getiren Arınç, "Kurumumuz yayınlarının büyük bir kısmını kendi iç yayınlarından karşılamaktadır. Kamu hizmeti yapan bütün yayın kurumlarında oldu gibi TRT"nin de yayınlarının tamamının kendi yapımlarından oluşması mümkün değildir. TRT"de kurum içi ya da kurum dışı her proje ilgili komisyonlar tarafından değerlendirilmekte, bu komisyonların yapımını uygun gördüğü projeler hayata geçirilmektedir" dedi.


-RAMAZAN PROGRAMLARINA 1.5 MİLYON TL ÖDENDİ-
Arınç, MHP"li Çelik"in Ramazan ayında yayınlanan programlar için ödenen miktara ilişkin sorusunu da yanıtladı. Arınç, 2010 yılı Ramazan ayında Kurum dışına TRT 1 Kanal Koordinatörlüğünce, AT Yapım"a "Ülke Ülke Ramazan", VSG Reklam"a "Hasret Ramazan", Televizyon Evi"ne "Anadolu"da Ramazanlar", Karton Yapım"a "Süper Ramazan", NTC Reklam firmasına "Metin Şentürk"le Ramazan Gecesi", Eflatun Film Yapım Firmasına "Güzel Sözlerle Oruç" programları yaptırıldığını ve bu programlar için 798 bin TL ödendiğini bildirdi.

Arınç TRT 1"in yanısıra TRT 6 Kanal Koordinatörlüğü"nce, Medyaradar firmasına "Günün Lezzeti" ve "Şehir ve Ramazan" adlı 30"ar bölüm program yaptırıldığını ve 225 bin TL ödendiğini kaydetti.

TRT Avaz tarafından 37 Ekran Yapım"a "Komşuda Pişer" adlı 5 dilde 29 bölümlük program yaptırıldığını ve 98 bin 600 TL ödendiğini kaydeden Arınç, yine TRT Arapça Kanal Koordinatörlüğünce de Yedirenk İletişim"e "Din ve Ahlak", Ajans Y Medya Tanıtım"a "Minel Aşk", Sinema Kent"e "Rahhal Ramazan", Metropol Film Yapım"a "Yasemin"in Mutfağı" ve Esen Prodüksiyon"a "Al Gözüm Seyreyle", "Karagöz ve Hacivat" programlarının yaptırıldığını ifade etti. Arınç bu yapımlara ise 445 bin TL ödendiğini bildirdi.