Hillary Clinton'un konuk olduğu 'Haydi Gel Bizimle Ol' programının sunucularından Aysun Kayacı, kendisini aramak isteyen korumalarla sert tartışmalara girdi.

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Ankara ziyareti çerçevesinde çekimi cumartesi günü öğlen saatlerinde yapılan NTV'deki "Haydi Gel Bizimle Ol" programında soruları yanıtladı. Çiğdem Anad, Müjde Ar, Pınar Kür ve Aysun Kayacı'nın yanısıra stüdyo konuklarının da yer aldığı programda Clinton'a, özel yaşamından kadın haklarına dek türlü konulara ilişkin sorular yöneltildi.

Kelebek'in haberine göre; programın perde arkasında ise ilginç bir tartışma yaşandı. Programın sunucularından Aysun Kayacı, Clinton'un korumalarıyla Türk güvenlik ekipleriyle tartıştı. Stüdyo kunuklarıyla kapıdan içeri girerken öten 'bip' sesinin ardından korumalar Kayacı'yı aramak istedi. Buna itiraz eden Kayacı, "Ben programın sunucusuyum, üstümde de bir şey yok. Bu kadar da olmaz" diyerek korumalarla tartıştı. "Burada şov yapmayın" diyen Kayacı, arama yapılmasına izin vermedi.

Michelle'in kıyafetleri

Aysun Kayacı, programda Hillary Clinton ve Obama'nın eşi Michelle Obama'nın Amerika'da çok konuşulan giyim tarzına yönelik bir soru sordu. Clinton, Michelle Obama'nın harika göründüğünü ve kısa bir süre içinde pek çok kadının izlediği bir figür haline geldiğini ifade ederek "Sadece giyim kuşamıyla değil bütün olarak, model olarak böyle bir görüntü çiziyor" dedi. Clinton yine samimi bir itirafta bulunarak "Size bakıyorum, buradaki diğer güzel giyinmiş hoş hanımlara bakıyorum ben hiç bu tarz bir kadın olmadım. Jeanlerin giyindiği döneme benim kızım da yetişti, ben de bir kısmına yetiştim ama benim çok yetenekli olduğum bir alan olduğunu söyleyemeyeceğim" yanıtını verdi.

En son ne zaman aşık oldunuz

Clinton'a stüdyo konuklarından Marmara Üniversitesi Öğrencisi Korcan Atalay, "Acaba en son ne zaman aşık oldunuz ve en son ne zaman basit bir hayat süren basit bir kişi gibi hissettiniz?" sorusunu yöneltti. Clinton, "Eşime aşık olduğunum zaman. 1975'ten beri evliyiz. Hukuk Fakültesi'ndeyken tanıştık. 71 yılının ilkbaharında tanıştık. Sohbet etmekten ve beraber bir hayat sürdürmekten mutlu olduk. Bundan keyif aldık" yanıtını verdi.

Neden orta şekerli kahve

Sohbetin bu kısmında Çiğdem Anad, Clinton'a "Türk kahvesi içer misiniz? Az şeker, orta şeker, çok şeker, nasıl içersiniz" diye sordu. Clinton, bu soruya esprili bir şekilde şu yanıtı verdi: "Orta şeker. Orta şeker benim karakterime daha uygun. Bir keresinde bana denilmişti ki, ben karakter olarak orta yolu bulmaya çalışan birisiymişim. Esasında doğru da bence bu. Her iki uçtan birinde olmak heyecan verici ama genellikle hayatın geneli ortalarda akıyor. dolayısıyla kahveye geldiğinde orta şekerli alacağım."

Meşhur oval ofis sorusu

Clinton'un programa konuk olacağı öğrenildikten sonra eşi Bill Clinton'ın kendisini stajyer Monica Lewinsky'yle aldattığı meşhur Oval Ofis olayıyla ilgili soru sormayacaklarını ileri sürülmüştü. Müjde Ar, küçük bir manevrayla "Yemin töreninizde eşinize 'Acı ve tatlı tecrübeleri yaşattığı için teşekkür ederim' dediniz. Bu acı tecrübelerin üstesinden nasıl geldiniz? Siyasetin gücüyle mi yoksa aşkın gücüyle mi" diye sordu. Soruyu gülümseyerek karşılayan Clinton, "Aşkla ve affetme duygusuyla, dostlukla ve aileyle. Aile, inanç, dostlar bunlar benim hayatımın özünü oluşturuyor. Ben hiç kimsenin hayatının hep düzgün seyreden bir gemi gibi gittiğini düşünmüyorum. Böyle bir kişiye henüz rastlamadım. Ben çok şanslı olduğumu düşünüyorum. Bana çok destek veren bir ailem var. Bu macerada hep bana destek oldular" yanıtını verdi.

H2