Panathinaikos zaferinin kahramanlarından Emre Aşık, sürekli oynamamasına karşın performansının üst seviyede bulunmasını, her maçı ciddiye almasına ve çok iyi konsantre olmasına bağladı.
Takımda Servet ve Gökhan Zan"ın yokluğunda Emre Güngör ile birlikte oynama şansı bulduklarını belirten 35 yaşındaki futbolcu, “Galatasaray"ın savunmadaki dörtlüsü milli futbolculardan oluşuyor. Kim oynarsa oynasın hazır olmak zorunda. Panathinaikos maçında Emre kardeşim ufak bir sorun yaşadı. Maç içinde yanıma gelerek, ağrısının olduğunu söyledi. Ben de ona "riske etme, çık" dedim. Üst üste talihsizlikler yaşadı ama bunların üstesinden gelecek hırsa ve yeteneğe sahip” dedi.
Rijkaard"ın göreve gelmesiyle birlikte hiçbir oyuncunun hocasına karşı güven sorunu yaşamadığını vurgulayan tecrübeli futbolcu, “Lucescu"dan sonra ilk kez bir teknik adam ile oyuncular arasında bu bağ oluştu. Kimse oynamadığı için huzursuz değil. En azından sıranın kendisine geleceğini biliyor. Hocanın adaletine inanıyor” diye konuştu.
Emre, yıldızlarla kurulu kadronun yönetiminin sanılandan kolay olduğunu da söyledi.

UEFA"ya özel prim
Bu sezon gözünü Avrupa Ligi"nde final oynamaya diken Aslan"da üst üste alınan başarılı sonuçlar yönetimi harekete geçirdi. Sarı-kırmızılı yöneticiler, takımın Avrupa"da başarıya ulaşması için kesenin ağzını açma kararı alırken, önümüzdeki günlerde UEFA Avrupa Ligi"nin kazanılması halinde futbolculara ne kadar prim verileceği belirlenecek. Sarı-kırmızılı ekibin ligdeki prim sistemi ise geçen sezonki gibi maç başına göre geçerli. Bu arada dünkü antrenman öncesi takımla toplantı yapan Frank Rijkaard, futbolcularını Atina"daki zaferden dolayı kutladı. / milliyet