ABD"deki Alabama Üniversitesi"nin akademik kadrosuna alınmayan Prof. Amy Bishop dehşet saçtı. Kadın profesör, tabancasıyla 3 öğretim görevlisini öldürdü, 2"si ağır 3 kişiyi de yaraladı

Harvard mezunu bir biyoloji profesörü olan Amy Bishop (42), Alabama Üniversitesi"nin Huntsville kampüsündeki personel toplantısında üniversite kadrosuna alınmadığını öğrenince silahını çıkarıp, toplantıdakileri yaylım ateşine tuttu. Polise teslim olmasının ardından “O gerçekleşmedi. Onlar hala yaşıyor” diye bağırdığı duyulan Amy Bishop, suçlu bulunması durumunda idam cezasına çarptırılabilir.
Şok içindeki öğrenciler Associated Press haber ajansına yaptıkları açıklamada Bishop"un çok garip biri olduğunu vurguladı. Andrea Bennett, “Kampüste tanınan bir insandı, ancak onun iyi bir öğretmen olduğunu söyleyemem. Onun hakkında çok şikâyet duymuştum” dedi. Bishop"un performansının birçok kez okul yönetimine şikâyet edildiği de öğrenildi.

Öğrenciler dekana şikâyet etmiş
Amanda Tucker isimli öğrenci, bir grup öğrencinin Bishop"u derslerdeki yetersiz performansı nedeniyle dekana şikayet ettiğini söyledi. Tucker, “İnsanlar sınava çalışmak için en iyi yolun ne olduğunu sorduğunda, onun tek yanıtı "Kitabı okuyun" olurdu. Sınav geldiğindeyse saçma sorular çıkardı. Onun ne sorduğunu kimse anlayamazdı” dedi. Ancak bir diğer öğrenci Nick Lawton ise Bishop"u komik ve öğrencilerle arası iyi olan bir profesör olarak tanımladı.
Huntsville kampüsünde 7500 öğrencinin öğrenim gördüğü Alabama Üniversitesi bilim ve mühendislik programlarıyla ünlü. Üniversite, Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi (NASA) ile yakın işbirliği içinde.

Milliyet