9 gün yoğun bakımda kalan Aras’ın beyin ölümü gerçekleşirken, eşi ameliyatı yapan doktoru suçladı
 
İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Yasemin Aras (60), 12 yıl önce geçirdiği beyin kanaması nedeniyle 2 kez ameliyat geçirdi. Riskli operasyonların ardından yeniden hayata tutunan Aras, yağ aldırmak ve burun estetiği için Prof. Dr. Nazım Durak’ın sahibi olduğu ‘Novita’ adlı estetik merkezine başvurdu. Aras 28 Mayıs’ta karın bölgesinden yağ aldırdı ve göğüs estetiği yaptırdı. Aras, bir gece merkezde kaldıktan sonra evine döndü. Burun estetiği, yüz gerdirme ve göz altı torbalarını aldırmak için ikinci kez operasyonu bekleyen Aras’a eşinin iddiasına göre doktarlar “Beklememize gerek yok” diyerek telefon açtı. Bunun üzerine Aras, 1 Haziran’da ikinci ameliyata girdi. Ameliyat sonrası solunum problemi yaşayan Aras, Yedikule’deki Surp Pırgiç Ermeni Hastanesi’ne sevk edildi. Burada yoğun bakım servisine kaldırılan Aras’ın durumu gün geçtikçe kötüye gitti.
 
Beyin ölümü gerçekleşti
Yaşam destek ünitesine bağlanan eşinin beyin ölümünün gerçekleştiğini söyleyen Feridun Aras, “Nazım Bey defalarca hastaneye geldi. ‘Hiçbir şey yok, her şey düzeldi’ dedi. Yoğun bakım doktoru ise eşimin yüzde yüz beyin ölümünün gerçekleştiğini söyledi. ‘İsterseniz fişi çekeriz ya da 72 saat bekleyeceğiz’ dediler. Biz de bekleme kararı aldık. Eşimin bu hale gelmesinde ihmali olanlar hakkında suç duyurusunda bulunacağım” diye konuştu.
 
‘Nabzı atmıyordu’
İlk geçirdiği operasyonunun ardından eşine 15 günlük bekleme süresi verildiğini ancak 3 gün sonra estetik merkezinden aranarak eşinin ikinci operasyon için davet edildiğini öne süren Aras, “Eşime çok yalvardım gitmesin diye ama o doktora güvendiğini söyledi. Saat 11.30’da ameliyata girmesine karşın 17.00’da eşimi görebildim. Yanına gittiğimde uyku halindeydi. Aniden horlamaya benzer bir ses duyunca hemşireyi çağırdım. Hiçbir alete bağlı değildi. Doktor çağırdım, gelen doktorlar uyandırdıktan sonra ‘Önemli değil, tekrar uyumuş’ dediler ve gittiler. Eşimin nabzı atmıyordu. Tekrar doktorları çağırdım. Sonra yoğun bakım için ambulans çağırdılar. Eşimin ağabeyimin de çalıştığı İÜ Tıp Fakültesi’ne kaldırılmasını istedim. Buna rağmen Surp Pırgiç Hastanesi’ne sevk edildik. Sonradan Surp Pırgiç Hastanesi’nde görev yapan doktorların ameliyatı yapanlarla samimi olduklarını öğrendik” dedi.
 
‘Tedavisi hâlâ sürüyor!’
Yasemin Aras’ın ameliyatını gerçekleştiren Prof. Dr. Nazım Durak, hastada operasyon sonrası anesteziden kaynaklanan birtakım solunum problemleri oluştuğunu, tedavisinin yoğun bakımda devam ettiğini belirterek, “Hastamızın yüz felci şikayeti vardı. Daha önce de kendisinin karın germe ve meme küçültme operasyonlarını yapmıştık. Kendisi iki kez beyin ameliyatı geçirmiş biriydi. Beyninde anevrizması vardı. Problemli bir hastaydı” dedi. Durak, “Böyle riskli bir hastayı neden ameliyata aldınız?” sorusuna, “Bunlar eski olaylardı. Hastanın isteği doğrultusunda hareket ediyoruz. Anestezist arkadaşlar karar verdi. Ameliyat normal geçti. Ama iki saat sonra solunum problemi çıktı. Şu anda tedavisi devam ediyor. Makineye bağlı, uyutuluyor. Beyninde ödem ve şişlikler var. Kalp fonksiyonları çalışıyor” diye yanıt verdi. Durak, “Neden o hastane tercih edildi?” sorusuna ise, “Yoğun bakımı çok iyi olduğu için bu hastaneye kaldırdık. Yoğun bakımlarda yer bulmak zor” diye yanıt verdi.
milliyet