Tıp Fakültesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan'a plaket takdimi için AÜ Hastanesi B Blok'ta basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya katılan Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Prof. Dr. Ömer Özkan'ı Türkiye'de ilk yüz naklini yaptığı için tebrik etti. Ömer Özkan tarafından gerçekleştirilen ameliyatları 'Türkiye'nin yüz akı' olarak nitelendiren Kahveci, "Bize ve ülkemize ciddi bir prestij kazandırdılar. Türkiye'den nobel ödülüne bir aday sunulacaksa, biz Ömer hocamızı teklif ediyoruz." dedi.

Organ naklinin bir diğer yönünün de bağış olduğunu ifade eden Kahveci, vatandaşları bu konuda daha hassas davranmaya davet etti.

Türkiye'de yabancı doktor ve hemşirelerin çalıştırılmasıyla ilgili son zamanlarda çok tartışma yaşandığını söyleyen Kahveci, "Biz yıllarca 'hekimlerimizin çok nitelikli, çok başarılı olduğunu, onun için yabancı doktor ve hemşirenin içine girmek doğru değil' dedik. Bizim yapacağımız, bu işi yapanlara destek vermektir. O anlamda Türk doktoru ve hemşiresinin neler yapabildiğini bu süreç içerisinde gördük." ifadelerini kullandı.

"ATİLLA KAVDIR KAMERALAR KARŞISINA ÇIKACAK"

Tıp Fakültesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan da bir kişiyi, yaptığı işten dolayı ödüllendirilmesinden başka mutlu eden hiçbir şey olmadığını ifade etti. Son bir iki aylık süreçte olumlu şekilde gündemde olmaktan mutlu olduğunu ifade eden Ömer Özkan, "Sürekli halk tarafından toplum tarafından olumlu şekilde dillendiriliyoruz ve ilgi odağı şeklindeyiz. Bu yaptığımız işin ne kadar olumlu olduğunu, özellikle üniversitemizin dünyada ses getirmesine bir derece faydamız olduysa çok mutluyuz. Bu ödüle layık görülmekten oldukça mutluyuz." dedi.

"HER İKİ HASTA DA İKİ HAFTAYA KADAR TABURCU OLACAK"

Prof. Dr. Ömer Özkan, birkaç gün içerisinde çift kol ve bacak nakli yapılan Atilla Kavdır'ın basın önüne çıkaracaklarını da ifade etti. Yüz nakli olan Uğur Acar ile Atilla Kavdır'ın taburcu olma durumuna geldiğini söyleyen Özkan, her iki hastayı da iki haftaya kadar taburcu etmeyi planladıklarını kaydetti.

Toplantıda basın mensuplarının sorularını da cevaplandıran Özkan, Sağlık Bakanlığı'nın yüz ve uzuv naklinde yeni bir düzenleme yaptığına ilişkin soruya şu cevabı verdi: "Onları önerenlerden biri de benim. Önemli olan bunun gelecekte daha düzgün, kuralına uygun, toplum yararına olacak şekilde bilimsel kurul ve Sağlık Bakanlığı yetkilileri de yakından ilgileniyor. En olumlu şekilde yapılması için kurallar mutlaka konacaktır. Bu yeni bir uygulama. Ufak tefek aksaklıkları vardır veya olma ihtimali vardır. Onların en düzgün şekilde olması için bizlere öneriler yapılıyor, biz de önerilerde bulunuyoruz. Bu en uygun şekilde çıkacaktır. Biz de elimizden geleni yapacağız." diye cevap verdi.