ABD’li gıda şirketi Diamond Foods’tan yapılan açıklamada, P&G ile yeni bir şirket kurulacağı ve
P&G hissedarlarının bu şirketin yüzde 57’sine, Diamond Foods hissedarlarının ise yüzde 43’üne sahip olacağı belirtildi. Daha önce içecek ve kuruyemiş sektöründeki Folgers, Jif, Crisco Shortening ve Sunny Delight gibi markaları satan P&G, Pringles’ı da satarak gıda
işinden tamamen çekilmiş oldu.

Geliri 2.4 milyar dolar olacak

Kettle Brand ve Emerald gibi cips markalarını da bünyesinde bulunduran Diamond Foods, Pringles’ı satın almada ödenecek miktarın, mevcut hafif yiyecek işinin değerinin üç katını aştığını, bu satın almanın yıllık gelirinin 2.4 milyar dolara yaklaşmasına yardımcı olacağını bildirdi. Diamond Foods Başkanı ve CEO’su Michael J. Mendes yaptığı açıklamada, “Pringles ikonik, önemli küresel üretim ve tedarik zinciri altyapısıyla milyar dolarlık hafif yiyecek markası” dedi.

Satışları iki kat artacak

Diamond Foods, Pringles markasının eklenmesinin, bu markanın iki büyük piyasası ABD ve İngiltere’de hafif yiyecek satışlarını iki kattan fazla artırmasını bekliyor. 1968 yılında kurulan ve ABD, Avrupa ve Asya’daki fabrikalarda üretilen Pringles, 140’tan fazla ülkede satılıyor. Diamond Foods hissedarlarının onayını gerektiren anlaşmanın yıl sonuna doğru tamamlanması bekleniyor.