Kaymakamlık toplantı salonda gerçekleşen toplantıda kütlü pamuk, yağlık ayçiçeği, zeytinyağı gibi ürünleri kapsayan prim uygulamalarına ilişkin kararlar alınırken; toplantının sonunda tebliğ ve uygumlalar ile ilgili basına ve kamuoyuna bilgi verildi.
Söke ekonomisinin tarıma dayalı bir ekonomi olduğunu, bu nedenle tarım konusunda duyarlı olduklarını belirten Söke Kaymakamı ve Prim Uygulaması İlçe Komisyonu Başkanı İsmail Demirhan; “İlçemizde üretim yapan vatandaşlarımızın primlerden yararlanmaları ve prim ödemelerini rahatlıkla almaları için gerekli çalışmaları yapıyoruz. Tarımsal desteklemeler ve primler üreticilere olduğu gibi ilçe ekonomisine de ciddi katkı sağlıyor. Komisyonumuz prim ödemeleri ve üreticilerin bu ödemelerden faydalanabilmeleri için gerekli kararları alarak, kamuoyu ile paylaşacaktır” dedi.
Gerçekleştirilen Prim Uygulaması İlçe Komisyonu toplantısı sonunda, üreticilerin tanınması açısından nüfus cüzdanlarının aslının görüldükten sonra fotokopisine “Aslı Görülmüştür" şeklinde onaylanıp dosyalarına konulması; alım-satım ve borsa alım satım belgesinin ayrı ayı istenmesine ve Toprak Mahsulleri Ofisi, Tariş, Trakya Birlik tarafından toplu olarak tescili yaptırılan beyannamelerin kabulüne; İlçe tarım Müdürlüğü tarafından talep edilmesi halinde Ziraat Odası, Birlikler ve Kamu kurum ve kuruluşlarında gereken desteğin sağlanmasına, iş yoğunluğu göz önüne alınarak mesai gözetmeksizin çalışmaların yürütülmesine karar verildi.
Diğer taraftan 2008 yılı ürünleri için desteklemelerden yararlanacak çiftçilerin son başvuru tarihinin 3 Nisan 2009 olduğu vurgulanırken; desteklemelerden yararlanacak zeytinyağı üreticilerinin tasiriye faturaları ile yapacakları son başvuru tarihinin ise 5 Haziran 2009 olduğu belirtildi. Bu tarihlerden sonra yapılacak başvuruların kesinlikle kabul edilmeyeceği açıklandı.