Geçtiğimiz günlerde Banat"ın da Şey markasıyla adım attığı prezervatif pazarında yılda 70 milyon adetlik tüketim söz konusu.
AKŞAM gazetesinden AYLİN LÖLE'nin haberi:

1980"lerde aile planlaması kavramı ile gündemimize giren prezervatif kullanımı bugün güvenli seks arayışı ile 55 milyon dolarlık bir pazar yarattı.

OKEY, Durex, Eros prezervatif pazarının yüzde 75"ine hâkimken, çok sayıda küçük marka da pazarda faaliyet gösteriyor. Geçtiğimiz günlerde Banat"ın da Şey markasıyla adım attığı prezervatif pazarında yılda 70 milyon adetlik tüketim söz konusu.

Durex Genel Müdürü Erdinç Nuray, “Ancak toplam kullanım bu rakamın biraz daha üstünde. Çünkü sağlık ocakları aracılığı ile Sağlık Bakanlığı tarafından ihalelerle satın alınan ve ücretsiz dağıtılan prezervatifler de söz konusu” dedi.

Son 20 yılda prezervatif pazarının ikiye katlandığını belirten Nuray, “Ancak son 12 ayda yaklaşık yüzde 3 civarında büyüyen pazarda, son altı ayda önemli bir yavaşlama var. Pazarın son altı aydaki büyüme performansı sadece yüzde 0.3 civarında” dedi.

Türkiye"de prezervatif kullanım alışkanlıklarının gençlerin bilgilenmesi ile değiştiğine dikkat çeken Erdinç Nuray, “Ülkemizde de tüm dünyada olduğu gibi ilk cinsel ilişki yaşı düşüyor ancak prezervatif kullanım miktarı olması gereken düzeyin hâlâ çok altında. Üstelik artması da zaman alacaktır.

Gelişmiş ülkelerde ince ve geciktiricili gibi özellikli ürünlere ilgili daha fazla olurken, standart ürünler daha az satıyor. Ülkemizde ise standart ürünün payı hâlâ oldukça yüksek” dedi.