Futbol hayatına yetiştiği Bakırköy'ün Osmaniye semtinin mahalle aralarında başlamıştı Mustafa Sarp. Diyarbakırlı bir ailenin çocuğu olan futbolcu, babası gibi küçükken koyu derecede Galatasaraylıydı. Bir dönem bir çok yıldız yetiştiren Yücespor'da başladı futbol hayatına.

Hedefleri arasında tabiki Galatasaray vardı belki ama o dönemler onun için belki bir hayal olarak duruyordu sarı-kırmızılı renkler. Daha sonra Gaziosmanpaşa'ya transfer olan tecrübeli futbolcu, iki sezon bu kulüpte forma giydikten sonra Akdeniz'in yolunu tuttu ve Mersin İdman Yurdu'na transfer oldu. Mersin İdman Yurdu formasıyla iki sezon oynayan Mustafa Sarp, burada Samet Aybaba'nın dikkatini çekti ve Ankaraspor'a transfer oldu. 2004 yılında Ankaraspor'da başlayan Süper Lig macerası Bülent Korkmazlı Kayseri Erciyesspor ile devam etti. O dönem son haftalarda bir çok kişinin sempatisini kazanmasına rağmen Kayseri Erciyesspor ligden düşmekten kurtulamadı. Aynı takım o dönem Beşiktaş'a Türkiye Kupası finalinde elenmiş olmasına rağmen o dönemki adıyla Kupa Galipler Kupası'na gitmişti siyah-beyazlı ekibin Şampiyonlar Ligi'ne gitmiş olmasından dolayı.

Transfer dönemi başlamıştı ve halen Kayseri Erciyesspor'un bir sene daha sözleşmeli futbolcusuydu. Dubai'de tatil yaptığı dönemde Bülent Korkmaz Bursasporla anlaşmış ancak henüz imza atmamıştı. Kayseri Erciyesspor'un kadrosundaki en çok dikkat çeken oyuncusu konumunda olan Mustafa Sarp ile telefonda konuşmuştum. Sarp'a Bülent Korkmaz'ın Bursasporla anlaştığı haberini ilk kez ben vermiştim ve olası Bursaspor transferini telefonda konuşuyorduk. Transferle ilgilenmediğini, o işleri menajerinin takip ettiğini söyleyen Mustafa Sarp, yeşil-beyazlı kulübün istemesi durumunda seve seve gideceğini söylemişti bana.

(NTVSPOR)