İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in oğlu Prens Andrew hakkındaki bir iddia, prensin hükümetteki ticaretle ilgili görevinden olabileceği yorumlarına neden oluyor.

İngiliz basını, Prens Andrew'un (50) suçlu bulunan Amerikalı bir sübyancı ile yakın arkadaşlığının ortaya çıkmasının ardından, 2001 yılından bu yana hükümette yürüttüğü yabancı yatırımcıları ülkeye çekme görevinden ayrılmak zorunda kalabileceğini belirtiyor. Prens, Libya lideri Muammer Kaddafi'nin oğlu Seyfülislam Kaddafi'ye yakınlığı nedeniyle de eleştiriliyor.

Muhalefetteki İşçi Partisinin milletvekili Chris Bryant BBC radyosuna yaptığı açıklamada, "hükümetin derhal Andrew'dan kurtulması gerektiğini" söyledi. İngiltere'nin İş Dünyasından Sorumlu Bakanı Vince Cable da yine BBC'ye açıklamasında, Prens Andrew'un durumuyla ilgili görüşmeler olacağını ancak görevinden istifa edip etmemesinin Prense bağlı olduğunu, çünkü Prens Andrew'un görevini gönüllü olarak yürüttüğünü, siyasi bir atamayla bu göreve gelmidiğini kaydetti.

İngiliz basını, 1996 yılında York Düşesi Sarah Ferguson'dan boşanan Prens Andrew'la ilgili özellikle magazin haberlerine sayfalarında geniş yer veriyor. (AA)