Milli Savunma Bakan Yardımcısı Hasan Kemal Yardımcı, Pentagon ziyaretinin ardından yaşanan süreci Sabah.com.tr'ye anlattı. Yardımcı, hem ABD'den satın alınan süper cobraları hem de predatörleri değerlendirdi.
 
1 Kasım'da Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ile birlikte Amerika'ya giden Milli Savunma Bakan Yardımcısı Hasan Kemal Yardımcı, Pentagon ziyaretinin Türkiye açısından çok olumlu geçtiğini söyledi. Yardımcı, "Amerika seyahatinde birçok konuyu görüştük ve bu ziyaret, kesinlikle söylüyorum çok olumlu geçti, Pentagon'da bizi çok sıcak karşıladılar, samimi görüşmeler yapıldı" dedi.
 
Yardımcı Amerika'dan satın alınan 3 adet süper cobra helikopter ile Amerika'nın Irak'taki 4 adet predatörünü Türkiye'nin kullanımı için İncirlik üssüne göndermesini de değerlendirdi ve "tüm bu detaylarla ilgili yaptığımız görüşmelerin hepsinde mutabakata vardık, konuşulan tüm konularda yardımlaşma ve paslaşma var, sadece bunlar da değil diğer gerekli tüm konularda destek olarak anlaşma oldu" diye konuştu.
 
Bedelli askerlik konusuna da değinen Hasan Kemal Yardımcı, "bu konuda fazla söyleyecek bilgim yok, bedelli ile ilgili bir çok şeyi gazetelerde okuyoruz, yalan yazmıyorlardır herhalde" dedi.