Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, ''Gole kadar Fenerbahçe, neredeyse kalemize gelemedi'' dedi.

Ertuğrul Sağlam, maçın ardından yaptığı açıklamaya, sel felaketinde yaşamını yitirenler için Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır dileyerek başladı.

Maça baskılı başladıklarını, ilk 20 dakikada pozisyonlar ürettiklerini dile getiren Sağlam, forvet oyuncularının bunları değerlendiremediğini bildirdi.

Golü kendi hatalarından yediklerini dile getiren Sağlam, ''Kısa düşen aut atışı, Alex'i bir an boş bırakmamız, gol yememize neden oldu. Gole kadar Fenerbahçe, neredeyse kalemize gelemedi. Ancak bir anlık hatamız ikinci yarıya yenik başlamamıza neden oldu'' diye konuştu.

Sağlam, ikinci yarıda, gol ve goller bulmak için daha fazla rakip kaleye yüklendiklerini anlatarak, şunları kaydetti:
''İkinci yarıda 3 forvetle oynadık. Gol atmak için risk aldık. Fenerbahçe gibi etkili oyuncuları olan bir takıma karşı risk alınca kalenizde pozisyonlar da görüyorsunuz. Son dakikalarda biz de net pozisyonlar bulduk. Ergiç, Sercan ve Turgay ile bulduğumuz pozisyonları değerlendiremedik. Ancak mücadeleden memnunum. Son dakikaya kadar ayakta kalmayı bildik.''

Bir gazetecinin ''Sercan bugün çok agresif oynadı. Acaba bunda gelen transfer teklifleri etkili oldu mu?'' sorusuna Sağlam, ''İstediklerini yapamadığı için böyle davranışlar sergilemiş olabilir. Bunda transfer söylentilerinin etkili olduğunu düşünmüyorum'' yanıtını verdi. HT